ZuMa

Korte omschrijving van de organisatie

Hogeschool UC Leuven-Limburg zwaait iedere vrijdag de deuren van campus ZuivelMarkt (ZuMa) open!

Jonge vrouwen, (toekomstige) ouders en gezinnen kunnen er zich laten begeleiden naar een gezonde leefstijl en andere ouders en gezinnen ontmoeten.

Dit maatschappelijke dienstverleningsproject wordt gerealiseerd door afstuderende vroedvrouwen onder toezicht van een professional. De studenten doen zo een unieke werkervaring op en dragen hun steentje bij aan een maatschappelijke noodzaak.

ZuMa is tevens een open platform van UCLL waar Limburgse organisaties een plek kunnen krijgen voor hun aanbod naar jonge gezinnen. Kortom, een win-win situatie voor student en gemeenschap. Daarnaast wil ZuMa onderwijs, dienstverlening en onderzoek rond gezondheid en welzijn verbinden en zo jonge gezinnen en zorgverleners versterken. Haar doelgroep, de Limburgse ouders en kinderen, staat hierbij centraal (concept Living Lab). Dit project is een initiatief van docenten, onderzoekers en studenten UCLL in samenwerking met het Huis van het Kind (Hasselt).

Betekenis van het traject KKGK

Dit traject heeft ons ZuMa team bewustgemaakt van het belang van stevige fundamenten (visie en missie). We gebruiken beiden concepten momenteel nu meer als hoekstenen om onze doelen en interventies op af te stemmen.

Daarnaast is het geheel van onze organisatie meer overzichtelijk gemaakt door het stapsgewijze proces dat we samen hebben doorlopen en is het gemakkelijker om zicht te krijgen op mogelijke drempels of werkpunten voor onze organisatie.

Waar meer informatie te verkrijgen?

website: ucll.be

Contactgegevens project-coördinator ZuMa:

Dorine Heynickx

dorine.heynickx@ucll.be

gsm: 0476 / 906 105