Zorgeloos naar de kleuterschool?

Auteur :

N. Buyl en C. Boudry

Jaar van publicatie :

2019

Thema :

 

Type :

Presentatie


Korte beschrijving:

De eerste dag in de kleuterschool… een ‘grote’ dag voor àlle kinderen. En toch zijn er verschillen. Wat als dit de eerste keer is dat mama haar kind bij ‘een vreemde’ achterlaat? Wat als je zelf negatieve schoolervaringen gehad hebt? Wat als je de taal niet spreekt? Wat als je bang bent voor de kosten die de school zal meebrengen? In deze sessie denken we samen na over hoe we kunnen zorgen voor een warme overgang naar de kleuterschool voor ALLE kinderen, maar met extra aandacht voor kwetsbare kinderen. Hierbij bekijken we wat een samenwerking tussen een school, kinderdagverblijf en andere sociale partners kan betekenen.

Vierdewereldgroep Mensen voor Mensen is een vereniging waar armen het woord nemen die strijdt voor gelijke rechten van mensen in armoede en een solidaire samenleving.

VBJK is een centrum voor Vernieuwing in de Basisvoorzieningen voor Jonge Kinderen. Via internationale en lokale projecten, onderzoek en beleidsadvies werkt VBJK steevast samen met het werkveld aan kwaliteit en vernieuwing, zodat er voor kinderen en gezinnen altijd en overal goede basisvoorzieningen zijn.