#ZinInSchool campagne van Unicef

  • 19 augustus 2020

Aan de vooravond van het nieuwe schooljaar lanceert UNICEF België een unieke campagne. Onder de hashtag #ZinInSchool roept UNICEF alle kinderen en jongeren in ons land op om samen met hun ouders en grootouders te tonen hoe belangrijk de school voor hen is.

Het zijn uitzonderlijke tijden. Door de COVID-19-pandemie was het gedaan met springen, rennen en ravotten op de speelplaats met kameraadjes. Geen leuke lessen meer in de klas van de juf of meester die hen zoveel bijbracht.

Als kinderen niet naar school kunnen gaan, lopen ze zo veel mis! De beslissing om de scholen opnieuw veilig van start te laten gaan op 1 september is een krachtig signaal vanwege de overheden en de onderwijsverantwoordelijken in ons land. Een belangrijk moment waar ieder kind enorm hard naar uitkijkt na maandenlang thuisblijven.

Daarom willen we alle kinderen en hun (groot)ouders die zo veel #ZinInSchool hebben de kans geven om dat ook te tonen aan de wereld. Door deel te nemen aan de campagne en hun boekentas voor het raam te zetten, de poster op te hangen of zelf een tekening te maken en voor het raam te hangen.