Week van de Opvoeding 2020

De Week van de Opvoeding vindt elk jaar plaats van 16 tot 23 mei. De campagne maakt opvoeden en ouderschap zichtbaar en bespreekbaar. EXPOO/Kind en Gezin en de Gezinsbond coördineren de Week van de Opvoeding.

Elk jaar kiezen we een thema dat leeft bij de gezinnen en harten sneller doet slaan. Dit jaar: Opvoeden is geen (wed)strijd!

 

Duidingstekst

De duidingstekst vertelt je meer over het hoe en waarom van het jaarthema. 

Campagnebeeld

Een sterk beeld dat warmte en verbinding uitstraalt, en toont dat opvoeden geen (wed)strijd hoeft te zijn. 

Je vindt het beeld in alle formaten, om te gebruiken op affiches, flyers, je website, social media, als illustratie bij een artikel, om badges of magneten te ontwerpen,...

Logo

Iedereen die een activiteit organiseert in het kader van de Week van de Opvoeding kan het logo vrij gebruiken.

Je activiteit in de UiT kalender

Je stopt heel wat energie in de voorbereidingen en organisatie van een toffe activiteit voor gezinnen, dan wil je ook dat de buitenwereld weet wat je in petto heeft! Door onze samenwerking met de UiT kalender verschijnt je activiteit ook in de kalender van www.groeimee.be. Vergeet niet de tags 'opvoeding' en 'week van de opvoeding' toe te voegen! Je vindt een stappenplan in de handleiding.

Post-its om de Week kracht bij te zetten

In coronatijden komt alles op losse schroeven te staan... Hopelijk krijgen we de situatie snel onder controle en kan de Week van de Opvoeding doorgaan zoals gepland, met veel activiteit en ontmoeting. EXPOO biedt alvast de kans om gratis ondersteunend materiaal te bestellen: post-it blokjes met quotes die uitnodigen om mild te zijn voor jezelf, je kinderen en andere ouders en opvoeders.

Aanbod activiteiten

De Week van de Opvoeding, die komt tot leven in de vele activiteiten die de organisaties aanbieden in deze periode.

EXPOO, Gezinsbond en VCOK sloegen de handen in elkaar en presenteren jullie een uitgebreid aanbod aan activiteiten met een link naar het thema 'Opvoeden is geen (wed)strijd'. Bekijk het aanbod in je provincie, verzamel relevante partners en stuur snel je aanvraag in!

Je eigen activiteit organiseren

Het thema is er, tijd om je eigen activiteit tijdens de Week van de Opvoeding vorm te geven! Wat kan je doen, met wie en voor wie? Wat is een ideale plek? Waar kan je je activiteit bekendmaken? We geven alvast een aanzet.

Thema van de Week van de Opvoeding 2020 is bekend!

De Week van de Opvoeding (van 16 tot 23 mei) zet elk jaar opvoeden en ouderschap in de kijker. Met een thema dat leeft in de gezinnen en harten sneller doet slaan.

We gingen op zoek naar jullie favoriet. 1.234 mensen brachten hun stem uit, dank je wel!

Met 38,1% van de stemmen is 'Opvoeden is geen (wed)strijd' de duidelijke winnaar!

De andere thema's deden een nek-aan-nekrace: 31% voor 'Opvoeden tussen loslaten en vasthouden' en 30,1% voor 'Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet'.

Het campagnebeeld is bekend! Binnenkort stellen we jullie onze ideeën voor ondersteunend materiaal voor!

Reacties

Wat vind jij van het thema 'Opvoeden is geen (wed)strijd'? 

We sprokkelden reacties bij Kind en Gezin, de Gezinsbond en enkele ouders.

WvdO_vierkant_beeld_800x800_v2.png
weblogo Week van de Opvoeding
Deze campagne wordt gecoördineerd door
Expoo
Gezinsbond
vcok logo
Wat is de Week van de Opvoeding?

Een woordje over het ontstaan, de doelstelling en de voorbije edities.