Studio Sofa: online game voor gezinnen

De Week herdenken in coronatijden, dat is razendsnel nieuwe ideeën uitwerken. Eén van de pijlers van het alternatief aanbod is Studio Sofa, een online game voor gezinnen, in samenwerking met Das Box, een jonge Gentse onderneming die half maart de lockdown games introduceerden.

  • Principe: we lanceren een online challenge waar je als gezin aan meewerkt. Inspiratie waren onder meer de filmpjes waarin een voorwerp (vaak een rol wc-papier) wordt doorgegeven van de ene huiskamer naar de andere. Door de montage lijkt het alsof de deelnemers met elkaar in verbinding staan. Elk gezin maakt dus een korte, gekke video volgens eenvoudige instructies en rond de challenge van de dag. Das Box monteert uit alle ingezonden video’s een compilatievideo van de dag. De filmpjes die niet aan bod komen in de compilatie, komen terecht op een videowall op de Facebookpagina van het evenement. Het wordt aanschouwelijker als we onze testvideo opgenomen hebben (op 9 mei), maar hier en hier krijg je een beeld van het idee.
  • Deelnemen is gratis.
  • Er zijn vier speeldagen: van woensdag 20 tot en met zaterdag 23 mei komt elke dag een nieuwe challenge online. Gezinnen hebben een hele dag tijd om hun video te maken en te uploaden. Tegen 18u 's avonds komen dan de compilatievideo en de videowall online.
  • Een leuk weetje: de video’s worden gemonteerd op uitsluitende Belgische songs.
  • Trefwoorden zijn: verbondenheid, fun, positief, met het ganse gezin en tussen heel veel gezinnen.

Binnenkort meer hierover, maar op deze manier weten jullie al een beetje wat jullie en de gezinnen mogen verwachten!