Week van de Groeilamp 2021

Tromgeroffel... een nieuw jasje voor de Week van de Opvoeding!

Een nieuw concept

Tijd om de jaarlijkse campagne 'Week van de Opvoeding' in een nieuw jasje te steken!

Elk jaar van 16 tot 23 mei laten we ons licht schijnen op 'opvoeden'. Want groot worden, dat gaat niet helemaal vanzelf. Ouders, grootouders en andere opvoeders zorgen er elke dag voor dat kinderen opgroeien in een warme en positieve leefomgeving. 

Vanaf dit jaar steken we die week samen de groeilamp aan. Om alle geweldige ouders, familieleden en opvoeders in de spotlights te zetten. Omdat ze dat dubbel en dik verdienen.

En even belangrijk: om al die ouders, opvoeders en organisaties te inspireren. Om de plaatsen waar je - zowat letterlijk - je licht kan opsteken als je het even niet meer weet, in de kijker te zetten. Want ook dat is opvoeden: er is geen licht zonder schaduw. En dat is oké! 

Zet jij mee met ons opvoeding in de spotlights? Kruis met dikke stift 16 tot 23 mei 2021 aan in je agenda want dan is er de eerste Week van de Groeilamp!

EXPOO/Opgroeien en Gezinsbond coördineren de Week van de Opvoeding. In samenwerking met VCOK stellen we een activiteitenaanbod samen om de Week van de Groeilamp overal te laten oplichten.

Meer dan een week

De campagne zit in een nieuw jasje, de datum blijft echter overeind: ook de Week van de Groeilamp vindt plaats van 16 tot 23 mei.

In de praktijk zien we dat heel wat organisaties ook voor en na deze week allerlei activiteiten organiseren. Logisch, want er is zoveel te vertellen en te beleven rond opvoeden en opgroeien! Pin je voor je eigen activiteiten dus niet al te veel vast op deze data. Vanaf begin mei nemen we een lange aanloop naar 16 mei, en maken van de Week van de Groeilamp een helder hoogtepunt.

We werken nog hard om fantastische ideeën uit te werken...

  • een aanbod voor gezinnen in alle kleuren en maten, waar je als organisatie makkelijk gebruik kan van maken
  • een manier om andere ouders in de spotlights te zetten, omdat ze er elke dag met nieuwe energie tegenaan gaan. Of voor kinderen om hun (groot)ouders te nomineren
  • we denken na over een charter voor 2022, waarin beleidsmakers, pedagogen, professionals en ouders  zich akkoord verklaren om kinderen alle kansen te geven om op te groeien tot fantastische volwassenen
  • ...

Hou ons dus in de gaten voor alle fantastische initiatieven! Schrijf je snel in voor de nieuwsbrief van deze campagne!

week van de groeilamp logo geel

Logo

Een nieuwe campagne, een nieuw logo. Het logo straalt zijn licht uit over elk initiatief dat tijdens de Week van de Groeilamp genomen wordt. We voorzien een basislogo, waarbij je kan variëren in kleur naargelang context, smaak of medium. In formaten die je voor print of digitaal kan inzetten.

Iedereen die een activiteit organiseert in het kader van de Week van de Opvoeding kan het logo vrij gebruiken.

Je activiteit in de UiT kalender

Je stopt heel wat energie in de voorbereidingen en organisatie van een toffe activiteit voor gezinnen, dan wil je ook dat de buitenwereld weet wat je in petto heeft! Door onze samenwerking met de UiT kalender verschijnt je activiteit ook in de kalender van www.groeimee.be. Vergeet niet de tags 'opvoeding' en 'week van de groeilamp' toe te voegen. Ook online activiteiten (webinars, zoom-sessies, digitale workshops ...) kan je invoeren in de kalender.

Handleiding met stappenplan: pdf bestandUiT kalender handleiding 2020.pdf (1.05 MB)

 

Visuals en gif'je

Een sterke reeks visuals staan tot jullie beschikking. Met veel aandacht voor diversiteit op alle vlakken bieden we 6 beelden aan om de campagne in de kijker te zetten. Liever je eigen opvoeders in de spotlights zetten? Ook dat kan met een eenvoudig sjabloon. Er is ook een gif'je voor op social media.

Deze campagne wordt gecoördineerd door

Expoo
Gezinsbond
Logo van het VCOK

In samenwerking met het VCOK

Historiek

Een woordje over het ontstaan, de doelstelling en de voorbije edities.