Vragen, taken, competenties en beroepen in het Centrum voor Jeugd en Gezin

Auteur :

NJI, N.Zwikker, M.van Dijk, B.Prinsen, E.Stetter, M.Vergeer

Jaar van publicatie :

2009

Thema :

Ondersteuning

Type :

Document


Korte beschrijving:

Welke competenties hebben professionals in het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) nodig om jeugdigen, ouders en professionele medeopvoedersadequaat van antwoorden en ondersteuning te voorzien op het gebied van opvoeden, opgroeien, ontwikkeling en gezondheid? Het Nederlands Jeugdinstituut en MOVISIE zijn door het programmaministerie voor Jeugd en Gezin gevraagd deze vraag te beantwoorden.


 Dit is de eerste deelrapportage, waarin de volgende vragen centraal staan:

  • Welke vragen, wensen en behoeften hebben jeugdigen, ouders en de samenleving (maatschappelijke behoeften) ten aanzien van opvoeden, opgroeien en gezondheid?
  • Welke taken voor professionals vloeien voort uit het basismodel CJG en uit de vragen, wensen en behoeften van jeugdigen, ouders en de samenleving?

Het vormt daarmee de opstap naar het definiëren van de competenties in het CJG en het vergelijken van competenties met bestaande beroepsprofielen. In de tweede deelrapportage worden de competenties van de CJG-medewerkers beschreven en wordt een vergelijking gemaakt van deze competenties met relevante beroepsprofielen.

Reageer op dit artikel
1 + 0 =
Los deze simpele mathematische vraag op en geef het resultaat in. Bijvoorbeeld voor 1+3, vul je 4 in.