Voorstelling Wijkcentrum De Kring - Eeklo

Het Wijkcentrum De Kring is erkend als vereniging waar armen het woord nemen. Ze hebben een werking voor iedereen, maar met bijzondere aandacht voor armen.

Het wijkgezondheidscentrum De Kring maakt deel uit van het Huis van het Kind Eeklo. Hierdoor bereiken ze nu ook meer gezinnen met jonge kinderen.

Op de welzijnscampus vind je een samenwerking tussen Kinderopvang, CAW, Huis van het Nederland, sociaal huis, Wijkcentrum De Kring met zijn cafetaria, sociale kruidenier, ruilwinkel, spelotheek en dergelijke.

Het wijkcentrum De Kring tracht om in elke deelwerking aandacht te hebben voor ontmoeting:

Spelotheek 'Speelbazaar'

Doelgroep:

Voor alle ouders met kinderen tot 12 jaar.

Doelstelling:

Het is een warme plek in de buurt waar zowel volwassenen als kinderen welkom zijn. Als ouder ben je welkom om er informatie te krijgen over spel, ontwikkeling, vrije tijd, opvoeding en onderwijs. Aan de koffietafel kan je ervaringen uitwisselen met andere ouders. Kinderen kunnen er met elkaar spelen, knutselen, genieten van een voorleesverhaal.

Ruilwinkel 'Babybazaar'

Doelgroep:

Voor alle (toekomstige) ouders die op zoek zijn naar kledij tot maat 116 en kwaliteitsvolle babyspullen.

Werking:

Iedereen die spullen binnenbrengt krijgt in ruil jetons, waarmee ze opnieuw nieuwe spullen kunnen aankopen. Kwetbare gezinnen krijgen van de partners jetons om te starten of om iets specifieks aan te kopen. Bij de opstart van de ruilwinkel is er veel aandacht gegaan aan de mooie inkleding van de winkel. De ruilwinkel wordt gerund door vrijwilligers.

Opgroei-babbels:

Doelgroep:

Maandelijks is een groepsbijeenkomst voor jonge ouders met kindjes van 0 tot 6 jaar.

Werking:

Tijdens deze inhoudelijke bijeenkomsten is er ruimte om ervaringen te delen, vragen te stellen, elkaar te ontmoeten. Er is een kinderruimte voorzien zodat de kindjes ook aanwezig kunnen zijn. De inhoudelijke bijeenkomsten worden begeleid door een medewerker van Kind en Gezin en het CLB.

Bereik:

Aangezien de werking deel uit maken van het Wijkcentrum De Kring worden ouders en kinderen makkelijker toegeleid naar de verschillende werking.

Contactgegevens

Wijkcentrum De Kring - Melisa Vanden Abeele

Kaaistraat 32 - Eeklo - 09 378 61 69 - Melisa@wijkcentrumdekring.be

"Ontmoeten is gezellig, is inspirerend, is deugddoend"
Speelbazaar
Spelotheek Eeklo
babybazaar 1
babybazaar 2
babybazaar 3