Verooover de straat

Doel van het project

Ruimte maken in de straat zodat kinderen en jongeren de straat kunnen gebruiken, er kunnen fietsen en wandelen, elkaar ontmoeten, zich ontspannen,…. De straat laten fungeren als een ruimte waar plaats is voor kinderen en jongeren om zich veilig te kunnen verplaatsen.

Doelgroep

Ouders, buurtverenigingen, gemeentelijke en stedelijke diensten,….zodat zij samen met kinderen en jongeren hun straat leefbaarder en aangenamer kunnen maken.  

Korte beschrijving

In 2014 werkte Kind & Samenleving in Leuven (Lindensestraat) en Antwerpen (Florastraat) twee participatietrajecten uit in functie van een heraanleg. Samen met kinderen bekeken we hoe hun straat beter kon worden ingericht. Die inzichten lagen mee aan de basis van de publicatie: Verooover de straat!  Met deze publicatie kunnen volwassenen (ouders, buurtorganisaties, gemeentelijke en stedelijke diensten) samen met kinderen en jongeren hun straat analyseren en oplossingen bedenken voor een kindgerichtere inrichting van een straat.

Hoe werk je aan sociale cohesie?

Door meer ruimte te maken in een straat voor kinderen en jongeren ontstaat er meer plaats voor ontmoeting, ontdekking en ontspanning.

Contactgegevens

Presentatie

Betrokken organisatie

kind en samenleving

Een beeld zegt meer dan woorden...

verooover de straat
verooover de straat
verooover de straat