Van aanraakbaarheid rijk

Auteur :

R. Vandenborre

Jaar van publicatie :

2014

Thema :

Opvoeden en de omgeving

Type :

Boek


Korte beschrijving:

Een cultureel centrum voor baby’s? Een plek tussen schoot en school? Chillen in de peuter-lounge? Samenleving 0.1 try out versie?
van aanraakbaarheid rijk doet vanuit de praktijk het verhaal van de ontmoetingsplaatsen voor (zeer) jonge kinderen en hun opvoeders; relatief nieuwe initiatieven in Vlaanderen die in hun werking geïnspireerd worden door de maisons vertes uit Frankrijk.
Het boek is zelf een ontmoetingsruimte waarin Rudy Vandenborre een gesprek aangaat met verschillende gezelschappen (& Co), in de eerste plaats kinderen en ouders, en daarnaast onthaalmedewerkers en theoretici, dichters en denkers. 
Dit essay bevat ideeën en vele illustraties die kunnen inspireren bij het opzetten en verzorgen van een ruimte voor spel en ontmoeting op de maat van de allerkleinsten en hun ouders. Het is een politiek betoog met waardering voor het weerloze en wat zich daarin weert.

 

Reageer op dit artikel

13 + 5 =
Los deze simpele mathematische vraag op en geef het resultaat in. Bijvoorbeeld voor 1+3, vul je 4 in.
van aanraakbaarheid rijk.jpg

Interesse in dit boek?

Dit boek is gratis te ontlenen via de EXPOO-bib. Je staat wel zelf in voor het terugbezorgen van het boek. Lees het volledige bibliotheekreglement.