Toolbox

Op deze pagina vind je allerlei praktische tools: een ontleenbare tentoonstelling, een databank met sprekers voor informatiemomenten, tools om opvoedinformatie te ontsluiten naar jouw gezinnen, een verzameling door EXPOO gemaakte filmpjes, draaiboeken en instrumenten, praktijkbeschrijvingen, ...

Sprekersdatabank

Op zoek naar een spreker voor je voordracht, workshop of cursus over opvoeden? Kijk dan zeker in onze sprekersdatabank.

Ben je zelf een spreker? Registreer je in de sprekersdatabank en bereik zo het ganse werkveld gezins- en opvoedingsondersteuning!

Opvoedinformatie
Groeimee logo nieuw

Op Groeimee.be vind je kwaliteitsvolle informatie over de ontwikkeling en opvoeding van kinderen en jongeren. De informatie is op maat van ouders en kan je ook in je eigen communicatie gebruiken. 

Interactieve fototentoonstelling

Logo Opvoeden Samen AanpakkenOpvoeden Samen Aanpakken (OSA) is een gratis uitleenbare tentoonstelling die de dialoog over opvoeden op gang brengt.

EXPOO-tv

EXPOO verzamelt kennis & praktijken in woord en beeld. Hier vind je alle video’s die EXPOO gemaakt heeft. Gebruik ze vrij ter inspiratie.

Draaiboeken en instrumenten

Op vraag van het werkveld ontwikkelt EXPOO draaiboeken, methodieken en hulpmiddelen. 

Publicaties van EXPOO

EXPOO brengt regelmatig eigen publicaties uit: themabundels waarin wetenschappelijke inzichten rond opvoedingsondersteuning worden gebundeld, folders over opvoeden, ...

Alle publicaties zijn gratis te downloaden. Je mag de publicaties ook zelf afdrukken (en verspreiden), op voorwaarde dat er niets aan de inhoud en lay-out gewijzigd wordt. 

Praktijkbeschrijvingen

Er bestaan verschillende manieren om ouders en opvoedingsverantwoordelijken te ondersteunen bij de opvoeding. Hier vind je een overzicht, beschrijving en onderbouwing van praktijken die in Vlaanderen en Brussel worden ingezet.