Ontmoeting en ontmoetingsplaatsen

Heel wat voorzieningen zoals een consultatiebureau Kind en Gezin, een spelotheek, inloopteam, kinderopvang of een Huis van het Kind maken werk van de ontmoetingsfunctie en hebben een ontmoetingsaanbod.
Dit kan zeer divers vormgegeven worden: als hoofdopdracht of nevenactiviteit, in een aparte ruimte of in een multifunctionele ruimte, begeleid door professionele medewerkers en/of door vrijwilligers.
Het gemeenschappelijk doel is dat gezinnen elkaar ontmoeten en een netwerk kunnen ontwikkelen waarin ze steun kunnen ervaren van mekaar.

Thematische netwerk ontmoeting

EXPOO brengt actoren opvoeding- en gezinsondersteuning samen, zodat iedereen kan leren van elkaar. Via (online) uitwisselingsplatformen kan contact gelegd worden, kennis gedeeld worden en kunnen ideeën groeien. In dit expertisenetwerk vind je verschillende vormen van uitwisseling over het thema ontmoeting en ontmoetingsplaatsen.

Verslagen voorbije bijeenkomsten netwerk ontmoeting

Lees hier de verslagen van de voorbije bijeenkomsten:

Inspirerende praktijkvoorbeelden
Partners en websites
  • Het VBJK en VCOK zijn experten op het dit domein.  EXPOO werkt o.a. met hun samen voor het vormingsaanbod.
  • Website: Francoise Dolto
     
Bijleren?

EXPOO organiseert in samenwerking met het VCOK een tweedaagse vorming voor wie wil starten met een ontmoetingsaanbod of plaats. Bekijk hier het programma.

Bekijk ook de kalender voor interessante vormingen bij partners

 

Vragen, bedenkingen?

Contactpersoon voor dit thema: kirsten.desaeger@expoo.be

 

Reageer op dit artikel
1 + 14 =
Los deze simpele mathematische vraag op en geef het resultaat in. Bijvoorbeeld voor 1+3, vul je 4 in.