Corona

Corona had anderhalf jaar lang een grote impact op de hele maatschappij. Wat onthouden we uit deze periode wanneer het gaat om het ondersteunen van kinderen, jongeren en gezinnen ?

corona

Fold-up: jonge kinderen en hun ouders ondersteunen na corona

Eind september 2021 organiseerde EXPOO een fold-up meeting over de effecten van de Corona- periode op gezinnen. Kinder- en jeugdpsychiater Binu Singh deelde kennis en inzichten over de impact van de pandemie op jonge kinderen en hun ouders. 

Vlaams beleid

Beslissingen Vlaamse Regering:

Meest recente info over corona-virus

Het agentschap Opgroeien bundelt veelgestelde vragen over de coronacrisis, met de focus op de impact van de maatregelen op gezinnen, kinderen en jongeren. Je vindt er ook antwoorden op vragen over de dienstverlening van Kind en Gezin en Jeugdhulp.

Info op Groeimee.be

De versoepelingen volgen elkaar snel op. Meer en meer mensen zijn gevaccineerd. Wat als een kind maar moeilijk terug went aan het 'normalere' leven? Of als ouders en kinderen verschillen in mening over het vaccin?

Groeimee.be biedt info op maat van ouders.

Ondersteuning van gezinnen

Wat was/ is het effect van Corona op gezinnen en welke ondersteuning is er nodig ?

Ondersteuning van kinderen en jongeren

Ook kinderen en jongeren werden zwaar getroffen door de impact van Corona op hun leefwereld. We maakten een overzicht van inzichten en ondersteunend materiaal.

Inhoudelijke visies en denkkaders

Vanuit diverse organisaties en denkkaders wordt informatie en pedagogische visies neergeschreven.  We verzamelen deze inzichten  hier.

Sociaal.net bundelde tientallen bijdragen over de impact van corona in een dossier.
Ook de website van het Nederlands Jeugdinstituut (NJI) is een interessante informatiebron.