Scheiding en de zorg voor de kinderen

Auteur :

Broeders, A. en Wolswinkel, L.

Jaar van publicatie :

2010

Thema :

Gezin

Type :

Document


Korte beschrijving:

Deze handreiking gaat over de ondersteuning aan ouders die al in het scheidingsproces zitten, ouders die overwegen te scheiden, midden in de echtscheidingsprocedure zitten of nog bezig zijn met de nasleep. Daarbij is het uitgangspunt dat het CJG eerst kijkt of er nog andere oplossingen mogelijk zijn, zoals het bemiddelen bij relatieproblemen en conflicthantering.

Document uit Nederlandse gereedskast voor gemeenten.

Deze handreiking beschrijft hoe u binnen een gemeente kunt komen tot een goed ondersteuningsaanbod rondom scheiden, en welke rol het CJG daarin heeft2. Twee thema’s vindt u terug in ‘Uitgelicht’: het opstellen van een ouderschapsplan en juridische en financiële zaken.

Hoofdstuk 1 gaat in op de vragen van ouders en kinderen. In hoofdstuk 2 leest u hoe u ouders en kinderen het beste kunt bereiken en in hoofdstuk 3 is speciale aandacht voor diversiteit. In hoofdstuk 4 leest u vervolgens welke stappen u moet zetten om dit aanbod te organiseren en welke rol het CJG heeft. Ook leest u hoe u het (in)formele netwerk erbij betrekt. Tot slot komt u door de hele handreiking heen inspirerende voorbeelden tegen van andere gemeenten. Zij delen goede ervaringen met u over het vormgeven van het ondersteuningsaanbod en de manier waarop zij de partners daarbij betrekken.

Reageer op dit artikel

3 + 8 =
Los deze simpele mathematische vraag op en geef het resultaat in. Bijvoorbeeld voor 1+3, vul je 4 in.