Samen evalueren voor meer impact in de strijd tegen kinderarmoede

Om organisaties te ondersteunen bij evaluatie en monitoring van impact zette de Koning Boudewijnstichting het project 'Samen evalueren voor meer impact in de strijd tegen kinderarmoede' op.  De Stichting heeft in samenwerking met Kind en Gezin, academies over deze thema's georganiseerd.  Ze heeft ook een lerend netwerk opgericht met 'voorlopers' waarin deze organisaties hun ervaringen en stappen in de richting van zelfevaluatie met elkaar deelden.
De kennis en de ervaring uit al deze projectluiken vormde de basis voor de publicatie 'Kleine Kinderen Grote Kansen'. De publicatie biedt een stappenplan voor zelfevaluatie.

Academies

In de eerste Academie (juni 2016) brachten Anne Kazimirski (UK) en Noel Kelly (Ierland) een presentatie.  In de tweede Academie kwamen Pauline Slot (Nederland); Michel Vandenbroeck ( België, UGent) en Anne van Meerbeeck en Isabelle Delvaux (België, Koning Boudewijnstichting) aan het woord.

Lerend netwerk: voorlopers

De Koning Boudewijnstichting richtte een lerend netwerk op met tien 'voorlopers' in een eerste fase, gevolgd door nog een tweede groep van 10 organisaties.  Deze medewerkers deelden hun ervaringen in de intervisiebijeenkomsten en zetten stappen in de richting van zelfevaluatie.
 

Publicatie: Kleine Kinderen Grote Kansen

De publicatie bevat een stappenplan bestaande uit 4 fasen en 7 stappen.  Het is een gids voor organisaties en netwerken die via zelfevaluatie hun impact willen vergroten.
publicatie zelfevaluatie