Praktijkbeschrijvingen

Er bestaan verschillende manieren om ouders en ouderfiguren te ondersteunen bij de opvoeding van kinderen en jongeren.  Op de EXPOO-congressen en naar aanleiding van projecten verzamelen we inspirerende voorbeelden.
Naast deze inspiraties maakt EXPOO er werk van dat praktijken, methodieken, programma's opvoedings- en gezinsondersteuning die in Vlaanderen gebruikt worden, beschreven en onderbouwd worden.  Deze onderbouwde praktijken verzamelen we in deze databank 'Praktijkbeschrijvingen'.

Zo'n praktijkbeschrijving maken we doorgaans op in groep.  Professionals komen samen met een procesbegeleider, reflecteren over de kernelementen van de praktijk en schrijven hun praktijk neer in een grondplan.

 

Jouw praktijk in de databank?

Wil je graag een praktijkbeschrijving opmaken van jouw praktijk?
Gebruik hierbij dit sjabloon: docx bestandPBS Grondplan def.docx (65 kB)
Contacteer EXPOO voor verdere afspraken.

Gloednieuwe methodiek en interventie databank

EXPOO bouwt aan een nieuwe databank kwaliteitsvolle methodieken en interventies. Deze databank biedt een overzicht van kwaliteitsvolle praktijken uit Vlaanderen en Brussel van én voor professionals werkzaam van preventie tot hulpverlening binnen het jeugd- en gezinsbeleid.

Wil je graag een kwaliteitsvolle praktijk die in jouw organisatie of netwerk leeft, in de kijker zetten? Of heb je zelf een krachtige methodiek ontwikkeld? Dan kan je je praktijk aanmelden via het aanmeldingsformulier. Elke organisatie, elk netwerk, elke professional kan een methodiek of interventie indienen.