Omdat ik het zeg!?

Auteur :

LOOPP

Jaar van publicatie :

2004

Thema :

Ouderschap en opvoeden

Type :

Materialenpakket


Korte beschrijving:

Grenzen stellen behoort tot de belangrijkste, en een van de moeilijkste taken in de opvoeding. Hoe stel je grenzen, welke regels hanteer je?

Doelgroep:

Beroepskrachten die een ouderavond of bijeenkomst willen organiseren voor ouders van kinderen van 0 - 12 jaar. Grenzen stellen vinden ouders vaak een van de moeilijkste dingen in de opvoeding. Ben ik wel duidelijk genoeg, of ben ik juist te streng.? Het zijn dilemma’s waar menig ouder zich voor gesteld ziet. Dit pakket biedt materiaal om het onderwerp regels en grenzen in de opvoeding met ouders van kinderen tussen 0 - 12 jaar bespreekbaar te maken. Het bevat een handleiding, twee werkvormen, achtergrondartikelen en een kopieerbare ouderfolder. Inhoud pakket • Een handleiding met een theoretische onderbouwing van het thema, een inleiding voor een ouderbijeenkomst, de beschrijving van twee algemene werkvormen en twee specifieke werkvormen en een literatuurlijst. • Achtergrondinformatie in de vorm van diverse artikelen over het thema. • De reader 'Praktische suggesties voor de organisatie van een ouderbijeenkomst'. • De ouderfolder 'Wie niet horen wil'/NIZW. • De ouderfolder 'Omdat ik het zeg!?' als kopieerorigineel. • De ouderfolder 'Pluimen' als kopieerorigineel. • Twee kant-en-klaar uitgewerkte (algemene) werkvormen. • CD-rom met de digitale versie van de ouderfolders 'Pluimen' en 'Omdat ik het zeg!?', de voorbeelduitnodiging, voorbeeldbericht voor de schoolkrant, inleiding voor een ouderbijeenkomst, sheets voor de inleiding om te printen en als PowerPoint presentatie, de stellingen, kaartjes van de specifieke werkvorm 4 om zelf te printen en een evaluatieformulier. In het pakket zijn in totaal vier werkvormen opgenomen. De twee algemene werkvormen 1 en 2 zijn kant-en-klaar uitgewerkt in het pakket en zullen door het algemene karakter het meest gebruikt worden voor een ouderbijeenkomst. De specifieke werkvormen 3 en 4 worden veelal een specifieke groep of in een vervolgbijeenkomst gebruikt. Deze vindt u in de handleiding en op de CD-rom.

Reageer op dit artikel

14 + 1 =
Los deze simpele mathematische vraag op en geef het resultaat in. Bijvoorbeeld voor 1+3, vul je 4 in.

Interesse in dit pakket?

Dit pakket is gratis te ontlenen via de EXPOO-bib. Je staat wel zelf in voor het terugbezorgen van het pakket. Lees het volledige Bibliotheekreglement.