Mediawijs gamen. Gaminggids voor begeleiders van kinderen en jongeren

Auteur :

Walrave Michel, Van Ouytsel Joris

Jaar van publicatie :

2014

Thema :

Ouderschap en opvoeden

Type :

Boek


Korte beschrijving:


Games zijn al niet lang meer weg te denken uit het leven van kinderen en jongeren. De jongste jaren zijn de platformen waarmee ze kunnen gamen sterk uitgebreid. Naast gameconsole en pc, kan het steeds meer via de smartphone of tablet. Games bieden voor jongeren een virtuele wereld, waarin ze samen met anderen kunnen leren, communiceren en experimenteren. Net zoals in de offlinewereld, bestaat de kans dat kinderen en jongeren tijdens hun ontdekkingstocht in aanraking komen met enkele uitdagingen zoals geweld of pesterijen. Het goede nieuws is, dat slechts een erg klein deel van de gamende jongeren hiermee geconfronteerd wordt.

Als ouder en opvoeder is het vooral belangrijk om voorbij de mediaberichten te kijken. In deze gids willen we de feiten van de mythen en de hypes onderscheiden. Je taak als ouder, leraar, jeugdwerker of andere begeleider van jongeren, zal er vooral uit bestaan om met hen op een open en positieve manier over gaming en bepaalde gebeurtenissen te praten. We geven je in deze gids dan ook enkele tips om samen met kinderen en jongeren deze ‘mediawijze’ gesprekken te voeren. We vertrekken hierbij steeds vanuit een positieve instelling, met respect voor de interesses van jongeren.

We willen je met deze gids hulpmiddelen geven om zelf aan de slag te gaan. 

 

Reageer op dit artikel

4 + 3 =
Los deze simpele mathematische vraag op en geef het resultaat in. Bijvoorbeeld voor 1+3, vul je 4 in.
gids voor begeleiders

Interesse in dit boek?

Dit boek is gratis te ontlenen via de EXPOO-bib. Je staat wel zelf in voor het terugbezorgen van het boek. Lees het volledige bibliotheekreglement