Logo Antwerpen en Logo Gezond+

Doel van het project

De Vlaamse Logo's willen zo veel mogelijk mensen aanzetten om gezond te leven en zetten daarom in op preventie. Voorkomen is immers beter dan genezen. Toch is ook hier de gezondheidsongelijkheid zichtbaar: gezondheidsboodschappen slaan vooral aan bij de mensen die al bewust bezig zijn met gezondheid. Mensen die minder gezond leven, bereiken we vaak minder goed. Daarom wordt er ook in de preventieve gezondheidssector meer en meer volgens het idee van proportioneel universalisme gewerkt.

Korte beschrijving

Tijdens deze workshop vertellen we hoe we als Logo's de eerste stappen zetten om deze mooie theorie om te zetten in de praktijk. We vertellen hoe we proportioneel universalisme zien in onze sector en geven een aantal praktijkvoorbeelden: Gezond scoort!, Oog voor Lekkers, Bewegen op Verwijzing...

We gaan ook graag dieper in op laagdrempelige communicatie en gezondheidsvaardigheden. 

De workshop wordt gebracht door medewerkers van Logo Antwerpen en Logo Gezond+. De inhoud werd mee vormgegeven door het Vlaams Instituut Gezond Leven.

Hoe werk je aan proportioneel universalisme? 

We streven naar projecten en campagnes over gezondheid die zo veel mogelijk mensen bereiken en aanspreken. En waar het aangewezen is, zoeken we naar bijkomende manieren om kwetsbare groepen te bereiken.

Wat maakt jouw project inspirerend voor je collega's?

Iedereen die op één of andere manier naar kwetsbare groepen communiceert over gezondheid, kan inspiratie opdoen in deze workshop.
 

Contactgegevens

Contactpersonen:

Edith Leus

edith.leus@gezondplus.be

Logo Gezond+ vzw

Baudelokaai 8,  9000 Gent

09 265 00 56

Hannelore Vleugels

hannelore.vleugels@logoantwerpen.be

Logo Antwerpen
Jodenstraat 44
2000 Antwerpen
03 605 15 82

Website:

http://logoantwerpen.be/

http://logogezondplus.be/

https://www.gezondleven.be/

Presentatie workshop

Logo Antwerpen logo
Logo Gezond+ logo

Met ondersteuning van het Vlaams Instituut Gezond Leven

vlaams instituut gezond leven