Lesgeverspool Vlaamse logo's

vlaamse logo's

Organisatie

Vlaamse Logo's

Talen

Nederlands

Werkdomeinen

Gezondheid en ontwikkeling

Contactgegevens

gsm: 0473 67 28 26

mail: edith.leus@gezondplus.be

website: Vlaamse logo's

Facebook: Vlaamse logo's

 

Maak kennis

Logo staat voor LOkaal GezondheidsOverleg. De Logo's ijveren mee voor minder gezondheidsklachten door milieuproblemen en werken mee aan de realisatie van de Vlaamse gezondheidsdoelstellingen op lokaal niveau:

  • Meer mensen in beweging en met een gezond gewicht
  • Minder rokers, drug- en alcoholgebruikers
  • Meer veerkrachtige mensen
  • Minder ongevallen in de privésfeer
  • Meer mensen die deelnemen aan de bevolkingsonderzoeken naar kanker
  • Een kwaliteitsvol vaccinatiebeleid in Vlaanderen

Voor de meeste thema's werken Logo's samen met freelance lesgevers. Zij kunnen voordrachten/workshops geven aan een algemeen publiek of vorming aan professionelen. Check de website voor de contactgegevens van het Logo in jouw buurt. Je kan er meer info krijgen over het aanbod en een vorming/workshop reserveren.
 

Omschrijving

We lichten graag enkele vormingen/workshops toe uit het aanbod. 

  • 'Opgelucht staat netjes': tijdens de interactieve workshop 'Opgelucht staat netjes' met stellingen, proefjes en demomateriaal kom je te weten wat je kan doen om de binnenlucht in de kinderopvang gezond te houden. Je leert hoe je ventileert en verlucht, hoe je schimmel voorkomt, welke poetsmiddelen je best gebruikt, wanneer koolstofmonoxide ontstaat en hoe je huisstofmijt te lijf gaat.
  • 'Gezond Opgroeien': Help, mijn kind eet geen groenten! Zijn fruitsap en chocolademelk gezond? Moet ik mijn kind verplichten te proeven of zijn bord leeg te eten? Wat zijn goede afspraken over snoepen? Je komt het te weten tijdens de infosessie ‘Gezond Opgroeien’! Een diëtiste legt uit waarom snoep en frietjes er bij kinderen gemakkelijk ingaan, maar er voor groenten soms strijd wordt geleverd. We staan stil bij wat gezond eten inhoudt voor kinderen en hoe (groot)ouders en andere opvoeders hierbij kunnen helpen.  
  • 'Gezonde Kinderopvang': Tijdens deze vorming leer je aan de slag gaan met de digitale vragenlijsten en actieplannen om een werking rond gezonde voeding en beweging op te starten of verder uit te bouwen in jouw kinderopvang. Je wordt geïnformeerd en gesensibiliseerd over de bestaande aanbevelingen rond gezonde voeding, beweging en lang stilzitten en je krijgt een hoop tips en tools mee om je eigen kinderopvang gezonder en energieker te maken.

Interesse in deze vormingen of in andere mogelijkheden? Neem contact op met je Logo!
 

Kostprijs

€ 75 per begonnen uur, met een minimum van € 100 + verplaatsingsvergoeding aan het officiële kilometertarief 

Regio

Vlaanderen