Katrien Vergauwen

katrien vergauwen

Organisatie

Katrien Vergauwen - Fluxusacademie

Talen

Nederlands

Werkdomeinen

Gedrag en welzijn - School en vrije tijd - Ouderschap en opvoeding - Brede leefomgeving

Contactgegevens

gsm: 0486 42 32 68

mail: katrienvergauwen@scholengroepfluxus.be

website: Fluxusacademie

LinkedIn: Katrien Vergauwen

 

Maak kennis

Katrien Vergauwen is vormer, trainer, begeleider met een passie voor pedagogiek en teamwerking. Doorheen haar professionele loopbaan specialiseerde ze zich in groepsdynamische processen, in verbindend werken en in visiegedreven organisatieontwikkeling. In haar werk zoekt ze steeds het evenwicht tussen pedagogisch denken, samen (onder)zoeken, vragen stellen en antwoorden formuleren, duurzaamheid (op diverse vlakken). 

Katrien werkte 15 jaar in het hoger onderwijs, in de opleidingen Sociaal Werk en Sociale Readaptiewetenschappen aan de KHLeuven en UCLL. Daarnaast bouwde ze ervaring op in de sociale sector en het onderwijs, als zelfstandige. Ze coördineerde de inhoudelijke bijdrage van Tenz aan het Warme Scholenproject (http://www.gavoorgeluk.be/warme-school).

Nu bundelt ze haar ervaringen in de functie van coördinator van Fluxusacademie - een opleidingscentrum voor onderwijs van GO! Scholengroep Fluxus. 
 

Omschrijving

Centraal in haar vormings- en begeleidingswerk staat 'dialoog', het samen spreken en zoeken. Tijd en ruimte maken om te (over)denken en uit te wisselen. 
Katrien vindt telkens manieren om teamleden op een professionele manier met elkaar in verbinding te brengen. Vanuit een gedeeld begrip over de organisatie, de manier van werken, de manier van communiceren, komen teams tot meer diepgang en bewuste, doordachte keuzes. 

Theoretische kaders worden steeds creatief ingezet: op welke manier kunnen ze inspireren en ondersteunen voor deze deelnemers? De oefeningen die Katrien gebruikt, verduidelijken en zijn voorbeelden van deze theorie.

Katrien voelt zich als een vis in het water bij volgende thema's:
- pedagogische visie ontwikkelen
- samenwerken als team
- verbindend spreken en luisteren
- participatief werken in organisaties (op verschillende niveaus: tussen collega's, met kinderen en jongeren, met ouders, ...)
- samen ontwikkelen van onderwijspraktijken

Inspiratiebronnen waar Katrien graag gebruik van maakt:
- Frederic Laloux, Reinventing Organisations
- Peter Ramaekers & Judith Suissa, Goed ouderschap - Een andere kijk op opvoeden.
- Jan Masschelein & Maarten Simons, De leerling centraal in onderwijs?
- Marshall B. Rosenberg, Geweldloze communicatie
- Brené Brown, De kracht van kwetsbaarheid
- Wouter Hart, Verdraaide organisaties

Kostprijs

op aanvraag

Regio

Vlaanderen