Inspirerende praktijken Spel en Ontmoeting

Heel wat organisaties bieden een Spel en Ontmoetingsaanbod voor gezinnen met kinderen en werken aan sociale cohesie.
Grasduin hier in de waaier van inspirerende praktijken

Speelhuis Huppel in Sint-Niklaas

Speelhuis Huppel is een spel- en ontmoetingsplek voor jonge kinderen van 0 tot 4 jaar die vergezeld worden door een (groot)ouder of andere opvoedingsverantwoordelijke.

De Plek in Nieuw Gent

De Plek is een spel- en ontmoetingsmoment voor de allerkleinsten en hun (groot)ouders, georganiseerd vanuit het inloopteam Nieuw Gent.

Babycafé in Ternat

Het Babycafé is een leuk ontmoetingsmoment voor ouders en toekomstige ouders en hun kindjes tot 2,5 jaar. Het brengt jonge ouders samen voor een gezellige babbel en meer informatie over gezondheid en opvoeding.

Wigwam, een open t(h)uis voor het hele gezin!

Wigwam organiseert inclusieve kinderopvang, spel en ontmoeting, en gezinsondersteuning voor jonge gezinnen in de buurt.
Speciale aandacht gaat naar kwetsbare gezinnen.

Informatie- en ontmoetingsruimte Kelle in De Haan

I.O. Kelle is een lokale en laagdrempelige ontmoetingsruimte waar we inzetten op het dichten van de sociale kloof en contacten stimuleren tussen gezinnen met verschillende sociale- en/of culturele achtergronden.

ontmoeting

Ontmoetingsactiviteiten Gezinsbond in Huizen van het Kind Antwerpen

Als partner in de Huizen van het Kind Stad Antwerpen organiseert de Gezinsbond ontmoetingsgerichte activiteiten voor gezinnen met kinderen van 0 tot 12 jaar.

B(r)abbelbar in Huis van het Kind LWW

B(r)abbelbar is een ontmoetingsplek voor anderstalige zwangeren en mama's met jonge kinderen 

Speelbus in Genk

Tijdens de zomervakantie trekt de Speelbus er 2x per week op uit in de Genkse pleintjes en parken en dit voor een gezellig spel en ontmoetingsmoment voor jong en oud.

Babyboost Brussel

Babyboost bestaat uit enerzijds lunchgesprekken en anderzijds interactieve workshops gericht op zwangere ouders en ouders met een baby.
Babyboost is ontstaan bij vroedvrouwenpraktijk Zwanger in Brussel in Molenbeek.
Er zijn wekelijkse bijeenkomsten op verschillende plaatsen in Brussel.

De Speelvijver Samik Antwerpen

De Speelvijver is een ontmoetingsplaats voor jonge kinderen en hun ouders. Een plek om op verhaal te komen, samen met je kind te zijn, waar je een luisterend oor vindt, waar je kunt rekenen op de steun van andere ouders en medewerkers.

Spel en Ontmoeting Baboes Brussel

Baboes is een spel- en ontmoetingsplek voor kinderen van 0 - 4 jaar en hun ouders of een andere opvoedingsverantwoordelijke.  In Brussel zijn er 4 fysieke plekken en een outreachende werking.