Inspirerende activiteiten Week van de Opvoeding 2019

Tijdens de Week van de Opvoeding bruist het van activiteiten. Elk jaar ontmoeten gezinnen en professionals elkaar tijdens infosessies, workshops, picknicks, spelnamiddagen, wandelingen en noem maar op.

Op zoek naar een activiteit die het thema van dit jaar helemaal uit de verf doet komen? We geven je vier inspirerende voorstellen waarbij de nadruk ligt op het zichtbaar maken van het netwerk dat gezinnen ondersteunt. Geef er je persoonlijke touch aan, ga creatief aan de slag met de ideeën en vergeet niet je activiteit in te voeren in de UiT-kalender!

Beurs

Als inspirerende activiteit kan je met je organisatie een beurs organiseren, waar alle verschillende partners die lokaal de gezinnen ondersteunen, zich voorstellen. Over alle levensdomeinen, voor gezinnen in alle vormen en maten.

WvdO inspirerende activiteit beurs.jpg

Onverwachte ontmoetingen

Onverwachte ontmoetingen zijn altijd leuk, maar ook heel spannend. Daarom kan je als inspirerende activiteit medewerkers van verschillende partners in het lokale netwerk elkaar laten vergezellen om elkaars werking en cliënten beter te leren kennen. 

WvdO onverwachte ontmoetingen.jpg

 

Stads- of buurtwandeling

Bewegen is gezond! Daarom kan je als inspirerende activiteit een stads/buurtwandeling maken met stops bij verschillende partners, met een weetje of een doe-opdracht bij elke stop geven. 

 

buurtwandeling

Beurs XL

Een beurs vindt doorgaans plaats op één dag of weekend. Als organisatie kan je het ook groter zien en gaan voor het beursidee XL: van een evenement van één dag naar een ganse week vol activiteiten. 

 

WvdO inspirerende activiteit beurs XL.jpg
weblogo Week van de Opvoeding
week van de opvoeding 2019 campagnebeeld

Tips en tricks voor een geslaagde activiteit

Wat willen we doen? En wie willen we bereiken?

Waar en hoe pakken we het aan?

Wie kan ons helpen, inhoudelijk en logistiek?

En hoe weten ouders en media wat wij in petto hebben tijdens de Week van de Opvoeding?

Vind hier onze bijkomende tips en tricks voor elke eventmanager in spe!