Iedereen is ambassadeur in Asse

Bij de dienst Integratie in Asse organiseren ze ‘infopunten’ in de buitenschoolse opvang, waar ouders met al hun vragen kunnen komen. Omdat daar ook vaak vragen rond kinderen aan bod komen, noemden ze zichzelf in een gesprek ‘een soort van ambassadeur van het Huis van het Kind’. Dat vonden ze bij het Huis van het Kind dan weer zo mooi dat ze hierop door zijn gegaan.   

‘Iedereen ambassadeur’ betekent zoveel als: er is altijd een link met het Huis van het Kind. Denk aan een medewerker op de technische dienst die iemand bijstaat rond een bouwaanvraag en iets opvangt als: ‘Verbouwen met kinderen, da’s stevig.’ Of aan een loketbediende bij wie een bewoner zijn kindje komt registreren. Ook zij kunnen ouders helpen door op de website de eerste vragen te bekijken, en ze kunnen doorverwijzen naar het Huis van het Kind. 

Bij sommige diensten werkt het idee intussen heel goed: zij weten het Huis van het Kind goed te vinden. Ook de website wordt vaak bezocht, en er komen steeds meer opvoedingsvragen bij het Huis, vaak van mensen die zijn doorverwezen door andere diensten. Toch merken ze dat ze nog veel linken missen, en blijven sommige diensten/mensen nog vastzitten in het ‘hokjesdenken’. Het is work in progress, zeggen ze zelf. Stapje per stapje iedereen meekrijgen in de visie, het aanbod blijven bekendmaken, tot echt iederéén ambassadeur is. 

Contactgegevens

Huis van het Kind Asse

coördinator Lotte Verbeyst

Lotte.Verbeyst@asse.be

Bijdrage in het magazine Huizen van het Kind