Ondersteuning Huizen van het Kind

EXPOO brengt actoren opvoeding- en gezinsondersteuning samen. Zo delen en maken we kennis en bouwen we samen verder aan de Huizen van het Kind in Vlaanderen en Brussel. Via events, online uitwisselingsplatformen e.d. kan contact gelegd worden, kennis gedeeld worden en kunnen ideeën groeien.
Deze pagina bundelt informatie, kennis en methodieken ter ondersteuning van de Huizen van het Kind.

Toolbox Roadmap
toolbox HvhK
Samen verder bouwen
Verder bouwen
Startdagen Huizen van het Kind

Om de startende Huizen van het Kind te ondersteunen organiseert EXPOO en Kind en Gezin in de loop van 2019 drie startdagen, waar we samen willen nadenken over hoe we de Huizen van het Kind kunnen uitbouwen tot laagdrempelige basisvoorzieningen voor en van gezinnen. 

De eerste startdagen vonden plaats in februari en juni 2019. De derde reeks staat gepland in oktober. Meer informatie volgt weldra.

Werkingsprincipes
werkzaamheidsprincipes

 

Fold-up meeting Huizen van het Kind

Een fold-up meeting is een online meeting.  In dergelijke meeting wordt een thema eerst toegelicht door een expert.  Daarna is er gelegenheid voor de deelnemers om vragen te stellen en met elkaar uit te wisselen. De meeting wordt afgesloten met conclusies en to do's.

De volgende fold-up meetings zullen plaatsvinden op dinsdag 17 september, en dinsdag 19 november 2019. Binnenkort kan je online inschrijven.

De vorige fold-up meeting sneden volgende thema's aan: de eerstelijnszones, geïntegreerd breed onthaal, Lokaal Overleg Kinderopvang, Lokaal Loket Kinderopvang en Decreet Buitenschoolse Opvang en activiteiten. Je kan de meeting herbekijken.

Campagne Huizen van het Kind
Label partnerorganisatie HvK 2
Bijleren en vorming

Voor de Huizen van het Kind biedt EXPOO heel wat ondersteuningstrajecten en vormingen aan. Hierbij een overzicht van trainingen voor de komende periode:

 

Methodieken

Op deze pagina vind je allerlei methodieken die je kunt inzetten bij de uitbouw en coördinatie van je Huis van het Kind

  • Opstartbijeenkomst Huizen van het Kind
  • Je Huis van het Kind opvolgen
  • Samenwerking
  • ...
Partners in ondersteuning

Voor ondersteuning kan je terecht bij:

Je kan ook terecht bij EXPOO en bij de intersectorale medewerkers binnen de lokale teams van Kind en Gezin.