Praktische ondersteuning

Ondermeer gezinszorg en kraamzorg dragen bij aan de basisondersteuning voor gezinnen in transitie (kraamperiode) of gezinnen met bijzondere ondersteuningsnoden. 

Luierbanken

Als gevolg van een populaire topic op ons online discussieplatform over het organiseren van luierbanken, besloten we twee online uitwisselingsmomenten te organiseren tussen aanbieders en aanbieders-in-spe. We maakten een verslag met tips en tricks.

Leidraad voor visievorming opstarten luierbank

Luiers wegen ontzettend zwaar op een klein budget. Arme gezinnen hebben structureel te weinig middelen om luiers te kopen. De luierbanken zijn dan ook een antwoord op een concrete nood. Luierbanken zijn populair en bieden voor een lokaal beleid heel wat mogelijkheden. Onder de term luierbank vallen een rits van initiatieven. Er zijn verschillende modellen mogelijk. In deze leidraad staat beschreven hoe je je model kan aftoetsen aan de kwaliteitscriteria van een lokaal armoedebeleid. 
Tekst opgemaakt door Lerend netwerk Kinderarmoede - Provincie Limburg, Lerend netwerk Huizen van het Kind - Provincie Limburg