Habbekrats vzw wint Kinderrechtenprijs 2018

  • 19 november 2018

Een nationale jury van kinderen en jongeren tussen 10 en 17 jaar reikte op 17 november 2018 de tweede Belgische Kinderrechtenprijs van 10.000 euro uit aan Habbekrats. Habbekrats is een jeugdwerking met bijzondere aandacht voor kinderen en jongeren die minder kansen krijgen doordat ze opgroeien in kwetsbare situaties.

In totaal stelden 25 organisaties voor kinderen en jongeren in Vlaanderen en Brussel zich kandidaat voor de Kinderrechtenprijs. Allemaal hebben ze bijzondere aandacht voor kinderrechten in hun werking.

‘We hebben voor Habbekrats gekozen omdat die organisatie heel bewust bezig is met kinderrechten en er zonder onderscheid is voor elk kind en elke jongere’, zegt Louise (17), één van de jongeren van de jury.

Habbekrats heeft 13 warme huizen voor kinderen en jongeren, werkt op speelpleinen en organiseert kampen. Alles is zo goed als gratis. De jongerenambassadeurs Keyentha (16 jaar) en Thomas (17 jaar) vertegenwoordigden Habbekrats tijdens de samenkomsten van de Kinderrechtenprijs.

Meer over het ganse traject dat de jury aflegde om de kandidaten te beoordelen, vind je op de website van het Kinderrechtencommissariaat.