Drinken is geen kinderspel. Brochure voor ouders van tieners

Auteur :

Lies D’hont CGG Noord West-Vlaanderen Ruben De Schepper De Sleutel Dagcentrum Brugge Niek Vanmaeckelberghe, Stad Brugge Preventiedienst

Jaar van publicatie :

2018

Thema :

Ouderschap en opvoeden

Type :

Brochure


Korte beschrijving:

Alcohol is een deel van onze cultuur: België heeft als reputatie een bierland te zijn, maar ook wijnen, likeuren… gaan vlot over de toonbank. De schaduwzijde van alcohol is soms minder gekend. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat ruim zeven kinderen op tien 13 jaar of jonger zijn als ze voor het eerst alcohol gebruiken. Kinderen krijgen dus op jonge leeftijd te maken met alcohol. Via tv-programma’s, reclame en verkoop van alcohol in sportkantines en supermarkten. Thuis, bij familie of bij kennissen van de ouders. En als ze ouder worden door met vrienden uit te gaan. 

Hoe zorgt u er nu voor dat uw kind geen problemen krijgt met alcohol? Het zal u wellicht niet verbazen dat daarvoor geen eenvoudig recept bestaat. De gulden regel is dat u het eerste alcoholgebruik van uw kinderen het best zo lang mogelijk uitstelt. Maar hoe doet u dat?

Deze brochure wil ouders, grootouders en opvoeders met opgroeiende kinderen vanaf 10 jaar, helpen een antwoord te vinden op de vragen. U krijgt niet alleen informatie, maar ook praktische tips. Tot slot leest u waar u in Brugge terecht kunt voor meer informatie rond alcohol en alcoholgebruik.

Reageer op dit artikel

1 + 10 =
Los deze simpele mathematische vraag op en geef het resultaat in. Bijvoorbeeld voor 1+3, vul je 4 in.