Driedaagse basistraining Rots & Water©

Rots en water is een weerbaarheidstraining voor meisjes en jongens van 5 tot 18+ jaar. Tijdens de training wordt er gewerkt rond vijf grote thema’s:

  • zelfvertrouwen
  • zelfrespect
  • zelfcontrole 
  • zelfverdediging
  • weerbaarheid

Het programma is opgebouwd rond twee begrippen: de Rots- en de Waterhouding. De Rotshouding staat voor de standvastige en onwrikbare houding, terwijl de Waterhouding symbool staat voor de beweeglijke en verbindende houding. De kunst bestaat erin om een balans te vinden tussen beide houdingen; om enerzijds rekening te houden met de anderen (water) en tegelijkertijd op te komen voor de eigen wensen, noden en overtuigingen (rots). Beide houdingen zijn namelijk essentieel in het dagelijks leven. Een rotshouding zal meer aangewezen bij groepsdruk, terwijl een waterhouding de voorkeur geniet bij discussies.

Deze driedaagse Rots & Water© training is de enige training die deelnemers opleidt tot gecertificeerd Rots&Water trainer. Deze training geeft een uitgebreid en volledig inzicht van de Rots & Water© methodiek.

De training voor EXPOO-deelnemers wordt gepresenteerd door één van de Master Trainers. Zij zijn buiten Freerk Ykema (oprichter) momenteel de enige personen in Nederland en België die, onder auspiciën van het Gadaku Institute/Rots & Water© NL, de 3-daagse training presenteren.

De training gaat door op drie opeenvolgende dagen telkens van 8u30 en wordt rond 17u15 afgesloten. Tijdens de training worden alle oefeningen en spelen uit het programma beoefend.

De kostprijs bedraagt €670 is inclusief volledige lespakket voor elke deelnemer bestaande uit het Rots & Water handboek, en twee begeleidende video’s, samen gebracht op een usb-stick en catering voor drie lesdagen.

Het Rots & Water Instituut zorgt voor de certificaten die na afloop van de training aan de deelnemers worden uitgereikt. Deelnemers die de volledige driedaagse Rots & Water© training hebben gevolgd ontvangen een certificaat. Dit certificaat stelt hen in staat met alle 18 lessen van het programma te werken binnen de pedagogische setting waarin zij werkzaam zijn. Het beperkt zich tot het lesgeven aan jongeren en volwassenen maar is nadrukkelijk geen accreditatie voor het verzorgen van een Train The Trainer cursus of een accreditatie om docenten te trainen. Het Rots&Water Instituut/Gadaku Institute is de enige instantie die training aan docenten/hulpverleners/trainers etc. organiseert en coördineert.

Jaarlijkse worden er slecht één tot twee open driedaagse trainingen georganiseerd in Vlaanderen, twijfel daarom niet langer en schrijf je in voor deze basis driedaagse dicht bij huis.

Er worden geen toelatingscriteria opgesteld.
Er wordt geoefend op blote voeten en het is belangrijk om te weten dat Rots & Water© een psycho-fysieke training is en dat deelname geschiedt op eigen risico.

Als deelnemer breng je je eigen gymnastiek- of yogamat mee.

Deelname aan het programma Rots & Water is vereist voor professionelen die de training 'werken met groepen: oo10-stress' wensen te volgen. De train de trainer werken met groepen: oo10-stress wordt in het najaar georganiseerd. We verkiezen eerst de deelnemers toe te laten tot het Rots & Water programma die tevens in het najaar de train de trainer 'werken met groepen oo10-stress' wensen te volgen.

Vragen of meer informatie
EXPOO
Onze medewerkers zijn zeer mobiel. We voorzien daarom geen telefoonpermanentie.
Betalingsgegevens

Rekeningnummer: BE27 3751 1172 4073

Ondernemingsnummer: BE 0886 886 638

Organisator
Expoo
Gadaku Instituut
sjanstrainingen
Data

maandag 23 november, dinsdag 24 november, woensdag 25 november 2020
Lesdag begint stipt om 8u30 en de dag eindigt pas om 17u15.

 

Locatie

Kind en Gezin-academie, Hallepoortlaan 27, 1060 Brussel

Trainer

Stijn Janssens - Master Instructor Rots en Water (Sjanstrainingen) 

Prijs

Deelnameprijs voor deze driedaagse training bedraagt 670€. 

Inclusief volledige lespakket voor elke deelnemer bestaande uit het Rots&Water handboek, en twee begeleidende video’s, samen gebracht op een usb-stick en catering voor drie lesdagen.