De Speelvijver Samik Antwerpen

Samik biedt speelruimte voor kinderen, een ontmoetingsruimte voor ouders en geeft info en advies aan alle gezinnen met kinderen uit Antwerpen-Noord, met bijzondere aandacht voor de meest kwetsbaren. Daarnaast is Inloopteam Samik ook actief in de Huizen van het Kind op Luchtbal en Linkeroever. Ze organiseert daar bijeenkomsten voor ouders. Ontmoeting maar ook info en advies staan daar centraal.

De Speelvijver is een ontmoetingsplaats voor jonge kinderen en hun ouders. Een plek om op verhaal te komen, samen met je kind te zijn, waar je een luisterend oor vindt, waar je kunt rekenen op de steun van andere ouders en medewerkers.

Doel

Samik wil voor elk kind, waar en hoe het ook geboren is en opgroeit, zoveel mogelijk kansen creëren.

Doelgroep

Voor gezinnen met kinderen die nog niet naar de lagere school gaan.

Werkwijze

Het team wil haar kennen en kunnen ter beschikking stellen van ouders die maatschappelijk leven in erg kwetsbare omstandigheden. Het team wil aansluiten bij de bekomemrnis van die ouders om eht beste te willen voor en te geven aan hun kinderen.  
Deze kwaliteitsvolle preventieve gezinsondersteuning wordt vorm gegeven via een divers aanbod: een consultatiebureau, een prenataal consult en een inloopteam op Antwerpen Noord. Een inloopteam-werking op Luchtbal en Linkeroever.

Sterktes 

De werking is heel laagdrempelig. De grote mix van achtergronden, culturen, diploma's en invloeden in het team maakt dat mensen zich thuis voelen. Ook het werken met een ervaringsdeskundige verlaagt soms de drempels voor mensen.

Het geloof in de kracht van de ouders

Contact

Inloopteam Samik
 

Contactpersoon: Katleen Poppe

katleen.poppe@cawantwerpen.be
0470 65 38 96