Contactdoos

Auteur :

Jeugddienst In Petto i.s.m. de vakgroep ONLE van de VUB

Jaar van publicatie :

2004

Thema :

Ouderschap en opvoeden

Type :

Materialenpakket


Korte beschrijving:

Een spel vol spanning over contact tussen tieners en hun ouders.

Het zet jongeren en/of ouders aan om te communiceren over hun onderling contact. Communicatie en opvoeding staan centraal. Er bestaan geen eenduidige antwoorden op vragen in verband met communicatie en opvoeding tussen jongeren en ouders. Iedere ouder, iedere tiener, ieder gezin is uniek. Het contact tussen tieners en ouders en dus ook de manier waarop ze met elkaar omgaan, is binnen elk gezin verschillend. Met dit spel nodigen ze hen dan ook uit om stil te staan bij hun eigen visie en aanpak.

Dit spel is meer dan een gezelschapsspel. Het wil de communicatie tussen ouders en tieners bevorderen. De spelers worden uitgedaagd om over het contact met hun ouders/tieners na te denken en een eigen mening te vormen. Daardoor krijgen ze een beter inzicht in en begrip voor elkanders leefwereld, behoeften, verlangens, problemen en drijfveren. Ook optimaliseren de spelers hun communicatieve vaardigheden. De contactdoos kwam tot stand in samenwerking tussen jeugddienst In Petto en de vakgroep ONLE van de VUB.

Reageer op dit artikel

7 + 3 =
Los deze simpele mathematische vraag op en geef het resultaat in. Bijvoorbeeld voor 1+3, vul je 4 in.

Interesse in dit pakket?

Dit pakket is gratis te ontlenen via de EXPOO-bib. Je staat wel zelf in voor het terugbezorgen van het pakket. Lees het volledige Bibliotheekreglement.