Communiceren met ouders

Wie met kinderen werkt, komt ook vaak in contact met ouders. Ouders spreken je aan, doen een babbeltje, zijn nieuwsgierig naar jouw mening over hun kind of ze vragen al eens een tip over het opvoeden. Ook al ben je geen opvoedingsdeskundige, ouders schenken je op deze manier vertrouwen en tonen dat ze interesse hebben in jouw (professionele) mening. Soms doen ouders dat om wat meer ideeën of uitprobeermogelijkheden te hebben. Soms om te weten of anderen hetzelfde denken, soms om gewoon eens met iemand die hun kind ook kent, te kunnen praten. Vaak is het voor ouders ook een gelengheid om wat stoom af te laten: kinderen opvoeden is immers niet altijd alleen maar leuk en gemakkelijk.

Inhoud

In de vorming 'Communiceren met ouders' buigen we ons over hoe je als niet-opvoedingsdeskundige kan praten met ouders over het opvoeden van hun kind(eren). We staan stil bij het feit dat ouders zich daarbij kwetsbaar opstellen. En we onderzoeken hoe we via de contacten met ouders een steunbron voor hen kunnen zijn: wat kunnen we zeggen en doen, hoe kunnen we luisteren, welke vragen kunnen we stellen?

Organisator

Expoo
UCLL

Datum

Donderdag 5 maart 2020 van 9u30 tot 16u30. Onthaal is voorzien vanaf 9u.

Locatie

Kind en Gezin-academie, Hallepoortlaan 27, 1060 Brussel

Trainer

Maurits Wysmans, UCLL

Voor wie?

Voor professionals die in contact komen met ouders maar niet direct in een opvoedingsondersteunende functie zitten, bv. kinderbegeleider, verzorgende, vrijwilliger, onthaalmedewerker, kleuterleid(st)er, leerkracht, CLB-medewerker...

Prijs

80€ met broodjeslunch inbegrepen