Cannabiscampagne Druglijn

  • 6 december 2016

De grootscheepse cannabiscampagne ‘Laat je niet vangen’ van 2013 krijgt dit jaar een nieuwe impuls. Dat zal vanaf nu 2-jaarlijks gebeuren, alternerend met een campagne gericht op alcohol. De titel van de campagne werd omgedoopt naar ‘Ook een jointje?’ ter referentie naar een slagzin uit de filmpjes.
De materialen werden uitgewerkt voor jongeren (14-17 jaar) en hun ouders. De focus van de filmpjes en advertenties ligt op vragen over cannabis waar jongeren en hun ouders mee zitten. In de filmpjes wordt korte info geboden en wordt doorverwezen naar De DrugLijn als kanaal om je vraag te stellen. 

FILMPJES 
De animatiefilmpjes kregen een plek op DrugLijn.be (voor het grote publiek) en VAD.be (voor intermediairs). 

GRATIS POSTERS 
Er werden twee affiches uitgewerkt: één voor jongeren en één voor ouders. Je kan deze cannabis-affiches gratis (excl. verzendingskosten) bestellen. 
Het gratis aanbod geldt zolang de voorraad strekt!  

MATERIAALFICHE 
Vanaf nu is er ook een materiaalfiche ter beschikking met de VAD en DrugLijn-materialen over cannabis voor jongeren en ouders. Deze materialen kunnen allemaal besteld worden via de website. Meer informatie over de materialen of voor een aanvraag tot vorming, kan je terecht bij het CGG of Logo in jouw buurt.