Blog

EXPOO is een open netwerk en wil hier graag een plek bieden aan partners uit het brede werkveld gezinsondersteuning om hun opinie hier neer te schrijven.

Bloggers Week van de Opvoeding 2018

dalilla hermans

Dalilla Hermans: mensen overal ter wereld zijn eerst en vooral mens

Ik ben een wereldburger. Bijgevolg zijn mijn kinderen dat ook. En goh ja, eigenlijk is iedereen het: we zijn allemaal inwoners van de wereld.

Bruno Vanobbergen blogt: Wereldvreemd

Wat weten we toch weinig van en over elkaar.

Bloggers tijdens de Week van de Opvoeding 2017

blog luc deneffe

Luc Deneffe - Ik word week van opvoeden

Luc Deneffe blogt voor de Week van de Opvoeding. Over een goede bodem waar kinderen en jongeren kunnen aarden. Over hoop en verbinding. Over plaats geven aan emoties, van kinderen en volwassenen.

Katrien Verhegge

Katrien Verhegge - Mijmeringen over de gezinstafel

Katrien Verhegge, administrateur-generaal van Kind en Gezin, kijkt terug. Naar de Week van de Opvoeding van dit jaar, maar ook naar haar herinneringen aan de gezinsmomenten rond de tafel. Momenten vol geanimeerde discussies en gesprekken, naast momenten waar boosheid en verdriet opflakkerden. Of hoe elke gewone tafel iets bijzonders kan worden, door de mensen die eromheen samen komen.

Sandra Vrijdags (Gekwek) - Liefde is eindeloos, aandacht niet

Voor de Week van de Opvoeding blogt Sandra Vrijdags, mama van elf kinderen, over tijd voor je kinderen in een groot gezin.

Robert Accoe - De Kruiskenshoeve: waar bezieling en goedgeloof hand in hand gaan

Robert Accoe vertelt hoe hij vanuit een gezonde naïviteit blijft geloven in de kracht van tijd geven, samen praten en beleven om het beste in 'zijn' jongeren naar boven te laten komen.

Vaderklap - Van verbouwing tot cohousing

Pieter Declercq, vader van M (°2014) en één van de auteurs achter de blog Vaderklap, blogt over cohousing over de generaties heen. De kleine M en de bijna tachtig jaar oudere overgrootouders onder één dak, en iedereen geniet!

Birgit Stokx (Durvendromendenkendoen) - Het duiveltje en het engeltje

Birgit Stokx, mama van Tiemen (9) en Maren (7), blogt over het zoeken naar evenwicht in haar gezin, waarbij ieders karakter, wensen, dromen en verlangens gerespecteerd worden.

Bruno Vanobbergen - Kinderen vragen tijd

Kinderrechtencommissaris Bruno Vanobbergen doet een warm pleidooi om ruimte te creëren voor tijd voor kinderen. In het eigen gezin en daarbuiten. Want opgroeien gaat met vallen en opstaan.

Kind en Gezin regioteamleden reflecteren over het 10de congres

Elk gezin telt

Christine Faure (Kind en Gezin) blogde over het EXPOO congres 2016

Christine Blog

Een hart onder de riem

Is het in het kinderdagverblijf, inloopteam, Huis van het Kind,…we zijn met z’n allen op zoek naar hoe we de sociale cohesie in onze samenleving kunnen...

Sandra Van Der Mespel - VBJK - over het EXPOO congres 2016

Sandra Van Der Mespel

Waarom de Warmste Week dit jaar vroeger startte

Het voorbije weekend ging de Warmste Week van start. Wie aanwezig was op het EXPOO-congres, had geluk: de Warmste Week startte voor hen enkele dagen vroeger.

'Huis van het Kind In-zicht' is er! Lees hier de terugblik van Hester en Liesbeth op de weg naar het boek

Foto Hester en Liesbeth

Metafoor van een coördinator - 30 mei 2016

In deze blog nemen we de rol van de coördinator onder de loep. Dat een coördinator een cruciale rol speelt, daar twijfelt niemand nog aan.

Samen bouwen aan de Huizen van het Kind - 25 januari 2016

VCOK en VBJK schrijven samen een aan publicatie over de Huizen van het Kind. Lees hier hun blog. (klik op de titel)

Samenwerken is een echte stiel - 15 april 2016

In de vorige blog hadden we het over de kern van het Huis van het Kind. Dit is een hele klus die niemand in zijn eentje kan klaren. Vandaar dat we het in deze blog over samenwerken hebben. Lees hier de blog. (klik op de titel)

Leentje & Hannie - Kind en Gezin- schrijven over het traject rond de opvolging van de Huizen van het Kind

Blog Leen en Hannie

Kind en Gezin volgt de Huizen van het Kind (op regelgevend vlak) op. De afdeling preventieve gezinsondersteuning is hiervoor verantwoordelijk.

We communiceren vaak pas op het moment dat iets is gefinaliseerd. De ervaring leert echter dat dit te beperkt is en dat men ook geïnteresseerd is in het proces dat wordt gelopen. Daarom schrijven we deze blog. Je kan via deze weg volgen welke stappen we aan het zetten zijn in de vormgeving van de opvolging van de Huizen van het Kind.

16 februari - onderweg naar Geel

8 april - Regelgevende overheid

20 juni - Evoluties in je Huis van het Kind