Björn Accoe -WijTijd

Bjorn Accoe.png

Organisatie 

WijTijd

Talen

Nederlands

Werkdomeinen

  • Lagere school
  • Ouderschap en opvoeding

Contactgegevens

Locatie: Zwaantjesstraat 33, 9090 Melle

Telefoonnummer: 0475/68.30.05

website: www.bjornaccoe.be

E-mailadres: bjorn.a@ideekids.be

Facebook: www.facebook.com/WijTijd

LikedIn: https://www.linkedin.com

 

Over de spreker

Björn is een geboren verhalenverteller en een bevlogen spreker. Zit hij op één van zijn geprefereerde stokpaardjes (creativiteit! ondernemerschap! kinderen!)?
Probeer hem er dan maar eens af te krijgen!

Björn: "Mijn ondubbelzinnig positieve levenshouding is wellicht waaraan ik de titel ‘creator of opportunities’ ontleen. Want die kansen? Die zie ik overal.
Ik zie ze bij kinderen, die onbevangen van de wereld rondom hen proeven. Kinderen, voor wie elke dag opnieuw een ontdekkingsreis is. Ik zie ze bij starters, creatievelingen en ondernemers, die de kennis van de toekomst in hun frisse kopkes steken hebben. Die ons een heel nieuw perspectief bieden op de wereld.
Dit weet ik zeker: wat je aandacht geeft, groeit.
Dus schenk ik maar wat graag aandacht – en kansen - aan kinderen en mensen die vanuit hun eigen sterktes en talenten helpen om onze toekomst vorm te geven. Om hun eigen bijdrage te leveren. En dat geeft mij op mijn beurt bakken energie. Denk je dat ik jou ook kan helpen?

Laat je inspireren door mijn boek.
Boek me voor een keynote.
Of stel me je prangende vraag!"
 

 

Omschrijving

Het aanbod:

Uit je hoofd en in je handen: Ambachtenatelier voor ouder en kind

Herinner jij het je nog? Die momenten als kind dat je gewoon één was met wat je aan het doen was. Er waren geen zorgen, geen morgen, enkel het nu. Die momenten ervaarde je als je helemaal in de flow van een spel, knutselwerk of activiteit zat. Niet meer in je hoofd, helemaal in je gevoel en je lijf.
Niets is zo fijn als met je handen aan de slag te gaan en zo in de flow van het moment te komen.

WijTijd wil je samen met je kind uit je hoofd in je handen krijgen. Dat doen we in ons mobiel ambachtsatelier. Samen aan de slag met hout, textiel en druktechnieken. In verbinding met elkaar, materialen en je eigen handen.

Wij voorzien alle materialen en initiëren jullie in verschillende ambachtstechnieken waarna je zelf, samen aan de slag kan gaan.

WijTijd

Ouders van vandaag hebben heel wat balletjes in de lucht te houden: werk, gezin, huishouden, hobby’s, sociaal leven… Omdat er in die hectiek van alle dag vaak (te) weinig tijd overblijft voor samen-zijn en samen-doen met de kinderen, denken ze te moeten compenseren. Liefst pakken ze uit met Grote Gebaren: een exotische reis, een origineel feest of een duur cadeau.

In deze keynote vertelt Björn over de kleine en kosteloze kansen die elke dag voor het rapen liggen om er een magische kinder-tijd van te maken. Je gaat boordevol inspiratie naar huis en leert van de kleine alledaagse dingen onvergetelijke ervaringen te maken. Een voorsmaakje.

Spelen is leren

Leren: we doen het op school, we doen het thuis. Maar onze focus op kennis verwerven duwt het spelen al te vaak naar de achtergrond. Terwijl spelen óók leren is. Met zijn pedagogische visie biedt Björn een tegengewicht tegen het alomtegenwoordige nutsdenken. Want kijk: spelen heeft geen doel op zich. En toch (of net daarom?) heeft het ons zoveel te bieden: waardevolle leerkansen, een onuitputtelijke bron van energie en sociale verbinding. Een voorsmaakje.
 

Kostprijs

Tussen 300 en 1500€, afhankelijk van het format

Regio

Vlaanderen