Events en uitwisselingsdagen

EXPOO organiseert jaarlijks events, uitwisselings- en inspiratiemomenten en een congres om organisaties te inspireren, te ondersteunen en te verbinden. Je vindt op deze pagina een overzicht van al deze activteiten die op de agenda staan.

Geen kalenderitems deze maand.
Uitwisselingsdag ontmoeting

In Vlaanderen en Brussel voor elk gezin een ontmoetinsplek dicht in de buurt. Dat zou mooi zijn! EXPOO organiseert daarom een uitwisselings- en inspiratiedag over diverse vormen van ontmoeting. het bereiken van kwetsbare gezinnen, het profiel en competenties van de medewerker. Maar ook vernieuwingen zoals online ontmoeting en intergenerationeel werken komen aan bod.

Datum: vrijdag 25 september 2020

Kickoffdag huiswerk- en onderwijsondersteuning

Afgelopen maanden kreeg EXPOO regelmatig vragen over huiswerkbegeleiding. Veel Huizen van het Kind overwegen een aanbod op dit vlak uit te bouwen. Vanuit onze opdracht in te zetten op kwaliteit en innovatie inzake opvoedingsondersteuning, start EXPOO met een traject rond huiswerk- en onderwijsondersteuning.

Datum: dinsdag 13 oktober 2020

Kickoffmoment is al volzet
EXPOO congres

Het EXPOO congres 2020 wordt verplaatst naar december 2021. De vele gezichten van ouderschap over ouderschap, opvoeden en opgroeien in een wereld van verandering wordt verder voorbereid. 

Hoe sluit een geïntegreerd gezinsbeleid aan bij deze vele gezichten van ouderschap? Hoe creëren laagdrempelige basisvoorzieningen verbinding, formeel en informeel? Hoe dragen woon- en leefomgeving en de inrichting van de buurt en openbare ruimte bij aan stevig ouderschap?

Datum: 3 december 2021