Bart Straetman - Speelmakers cvba

Bart.jpg

Organisatie

Speelmakers cvba

Talen

Nederlands

Werkdomeinen

  • Baby's,peuters & kleuters
  • Lagere school
  • School & vrije tijd ( schoolloopbaan, gamen, internet, …)
  • Ouderschap & opvoeding (meertalige opvoeding, opvoeden in 2 culturen, ...)

Contactgegevens

Locatie: Bouwmeestersstraat 99, 9040 Gent

E-mailadres: bart@speelmakers.be

Telefoonnummer: 0473 934062

Facebook: www.facebook.com/speelmakers

LikedIn: https://www.linkedin.com/in/bart-straetman-8a5483158/

Website: www.speelmakers.be

 

Over de spreker

Met vriendjes een parcours uittekenen en dat om beurt zo snel mogelijk afleggen. Het moet één van mijn favoriete bezigheden geweest zijn gedurende vele kinderjaren. Een slordige 30 jaar later, na heerlijke haltes op de jeugddienst van Lochristi en bij de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk, maak ik nieuwe keuzes op het carrière-parcours. Minder evident dan als kind, maar het besluit is even vastberaden. Speelconsulent zal het worden.

De klautertocht over de muur naar de buren en doorheen stekelige struiken, maakt plaats voor het ondersteunen van mensen die het spelen van kinderen een warm hart toedragen. Zelfde thema als 30 jaar geleden, andere insteek. Het spelen van kinderen is helemaal in mijn vezels gekropen. Ik neem het tegelijk luchtig en heel serieus op. Ik geloof in die combinatie. Laat dit mijn bescheiden bijdrage zijn aan de kleine en grote kinderen in deze maatschappij.

Omschrijving

Speelmakers gaat voor een speelsere wereld voor elk kind. Als speelconsulenten bieden we vorming, advies en begeleiding, met brede focus op het spelen van kinderen.

Van beleid tot praktijk, overal waar kinderen zijn.

Deze lezingen kunnen we aanbieden:

Maak ruimte en tijd voor spelen

Hoe kan je je huis inrichten voor kinderen? Wat hebben kinderen nodig om tot spelen te komen? Welke materialen zijn leuk en hoe kan je kinderen speelimpulsen geven?  Hoe maak je in het dagelijks leven tijd en ruimte voor spelen? We geven heel wat concrete en bruikbare ideeën waar je meteen mee aan de slag kan!

Op avontuur!

Wat is het belang van avontuurlijk spelen en uitdagingen aangaan voor kinderen? Hoe kan je dat stimuleren? Welke houding neem je aan als je kind een risico neemt? We hebben het over vrijheid geven en avontuur stimuleren. We geven je goesting en hapklare ideeën om met je kind op klein of groter avontuur te gaan.

Wat speel jij?

Spelen is spelen, toch? Of evolueren kinderen daarin? Ontdek waar kinderen op welke leeftijd mee bezig zijn. Zo zie je meteen hoe je het spelen kan stimuleren en versterken.

Meespelen, of net niet?

Hoe stimuleer je als ouder het spelen van je kinderen? Op je knieën op de grond en ertussen zitten, of net zo ver mogelijk weg blijven? We bekijken wat de essentie van spelen is en zien daarbij wat je als ouder kan doen om dat spel te versterken.

Ook andere thema's rond het spelen van kinderen zijn bespreekbaar. Contacteer ons gerust!

Kostprijs

Prijs: 250 euro exclusief btw

Regio

West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Antwerpen en Vlaams-Brabant