12de EXPOO congres: 't zal welzijn - aandacht voor welbevinden van kinderen, jongeren en gezinnen

Affiche congres

Aandacht voor welzijn van kinderen, jongeren en gezinnen, een leven lang

Het EXPOO congres staat dit jaar stil bij het welbevinden van kinderen, jongeren en gezinnen. Want welbevinden staat centraal in een positieve leefomgeving waar het goed is om op te groeien en waar ouders in hun opvoedingskracht staan.    
Welbevinden, dat is stevig geworteld zijn.   
Kinderen, jongeren en gezinnen die verbonden zijn, met elkaar en met de wereld. Die goed in hun vel zitten, zowel fysiek als mentaal. Die zich aanvaard voelen en meetellen. Die steun ervaren van belangrijke personen in hun omgeving. 
Zo krijgen mensen vleugels. Durven ze zich kwetsbaar opstellen, zonder hun weerbaarheid te verliezen. Worden ze veerkrachtiger en kunnen ze kansen benutten. Zijn ze trots op wie ze zijn en nemen ze deel aan de samenleving. 
 
Het congres staat stil bij het thema vanuit alle hoeken. Met wetenschappelijke inzichten als kader. Met praktijken en tools die extra aandacht hebben voor de kantelmomenten in het leven van gezinnen. En met aandacht voor een geïntegreerde werking, waarbij organisaties niet enkel samenwerken maar vanuit een gelijke bril naar de gezinnen kijken. 
 
Na het congres ga je naar huis: 
Met nieuwe inzichten over welbevinden  
Met bakken inspiratie en goesting 
Met kennis over de beschermende factoren die een rol spelen 

Het congres, een kennisfestival

Het congres is dit jaar meer dan ooit een kennisfestival, waar leren, uitwisselen, ontdekken en ervaren hand in hand gaan. Van lezing over speeddate, van panelgesprekken tot film, van spelen tot voorlezen rond de vuurkorf: het aanbod is divers en voor elk wat wils. Neem een kijkje naar het overzicht van de deelsessies volgens format.

Programma overzicht

Stel je ideale programma samen. Hier vind je een overzicht met tijdsblokken.

Onze mediapartner

Sociaal.Net brengt achtergrond, verhalen en opinies voor sociale professionals. Voor het EXPOO congres gaan ze vooraf en nadien op zoek naar boeiende verhalen rond het thema " 't zal welzijn - welbevinden van kinderen, jongeren en gezinnen". 

sociaal.net

Je kan je niet meer inschrijven voor het congres

Praktisch

Het congres vindt dit jaar plaats op vrijdag 6 december, in Brussels44Center.

Alle info over locatie, bereikbaarheid en prijs vind je hier.