“Sterk Gezi(e)n: Kinderarmoede”, een reeks online webinars

  • 1 april 2022

Hoe pakken lokale besturen de strijd tegen kinderarmoede aan? Hoe weten we impact hebben? En wat hebben wetenschappers en experts hierover te vertellen?

Opgroeien, het departement Welzijn Volksgezondheid en Gezin, de Koning Boudewijnstichting en VVSG lanceren “Sterk Gezi(e)n: Kinderarmoede”, een reeks online webinars die hier antwoord op geven.

Lokale mandatarissen en beleidsmedewerkers vertellen hoe zij kinderarmoede bestrijden en werken aan een integraal en structureel beleid.

Experts Bruno Vanobbergen (Opgroeien), Wim Van Lancker (KU Leuven), Noël Slangen (KBS), Peter Adriaenssens (KU Leuven), Bjorn Koopmans (Idea Consult) geven inzichten over wat de rol van het lokale niveau kan zijn, hoe deze van een onderbouwde visie te laten vertrekken, wat de impact is van armoede op kinderen en hoe we impact kunnen hebben op deze problematiek.

Wil je hierna ook live aan de slag? Neem dan deel aan onze sessies in mei. Hier nodigen we mandatarissen en beleidsmedewerkers uit om aan de hand van cases inzake lokaal beleid te reflecteren over de eigen praktijk en te zoeken naar hoe we kinderarmoede structureel, integraal en effectief kunnen bestrijden.

STERK GEZIeN: kinderarmoede – Lokale aanpak