Werken met groepen: Nieuwe Autoriteit - vrijdag 24 november en vrijdag 15 december 2017

Datum:
Toevoegen aan persoonlijke kalender

In samenwerking met VCOK en HoGent ontwikkelde EXPOO een methodiek voor professionelen om nieuw aanbod te doen ter ondersteuning van ouders met jongeren. Deze tweedaagse (vrijdag 24 november en vrijdag 15 december 2017) is een praktische training om de methodiek te implementeren in de eigen voorziening.

We bieden deze 'Train de Trainer' voor professionelen aan om met oudergroepen te werken vanuit het concept Nieuwe Autoriteit en Geweldloos Verzet binnen de Preventieve Gezinsondersteuning. De oudergroepen richten zich tot ouders van jongeren met opvoedingsonzekerheid en/of -spanning in dagelijkse opvoedingssituaties. Deelnmers ontvangen een praktisch draaiboek voor vier ouderbijeenkomsten, waarmee ze aan de slag kunnen in de eigen dienstverlening. Het draaiboek is de leidraad in deze training.

Opgelet!

  • Ervaring in het werken met groepen is vereist. Heb je hierin weinig ervaring? Dan kan je vooraf  bij ons de vorming 'Werken met groepen: Groepsdynamica' volgen.
  • Voorkennis van het gedachtegoed Nieuwe Autoriteit en Geweldloos Verzet vereist. EXPOO biedt aansluitend een introductiedag Nieuwe Autoriteit aan voor wie hierin nog geen andere vorming heeft gehad.

Organisator

EXPOO, Expertisecentrum Opvoedingsondersteuning

Voor wie

Professionelen die aan de slag willen met het draaiboek voor ouderbijeenkomsten vanuit het concept Nieuwe Autoriteit en Geweldloos Verzet binnen de preventieve gezinsondersteuning. Aan de deelnemers wordt gevraagd om zich te engageren om aan de slag te gaan met een oudergroep adhv. het draaiboek en de werkbaarheid ervan mee te evalueren.

Locatie

Kind en Gezin-academie, Hallepoortlaan 27, 1060 Brussel

Prijs

Voor deze vorming wordt enkel cateringkosten aangerekend (40 euro)