Wendy de Pree

Wendy de Pree

Werkdomeinen

Jongeren
School & vrije tijd
Ouderschap & opvoeding
Familie & Gezinsvormen

Contactgegevens

Straat: Dijleweg 29
Postcode: 2820 Gemeente: Rijmenam

Telefoon: 0032 (0)499 24 66 76
E-mail: info@leerpositiefdenken.be
Url: www.leerpositiefdenken.be

Omschrijving

 • 'Eigen baas over je gedachten!' Leer je kind positief denken!
  Tijdens deze infoavond wordt er aan de hand van concrete voorbeelden gekeken wat positief denken is en hoe je dit als ouder aan je kind kunt leren. De voordelen van positief denken zijn inmiddels in vele onderzoeken beschreven. Kinderen die positief denken zijn gelukkiger en hebben meer vrienden. Ze worden minder gepest en presteren beter op school. Als ouder ben je een belangrijk model voor je kind. Vandaar dat je tijdens deze infoavond eerst zelf leert om met je negatieve gedachten aan de slag te gaan. Je leert hoe je je kind kunt uitleggen wat positief denken is en hoe jullie dit samen kunnen oefenen. Je gaat naar huis met praktische tips die je helpen om hiermee aan de slag te gaan.
   
 •  'Leer kinderen overleven in een wereld vol prikkels'.
  Van ‘druk, druk, druk’ naar ‘rust, regelmaat en prioriteiten’. Leer kinderen overleven in een wereld vol prikkels. In een wereld vol schermpjes, overvolle agenda’s en hoge verwachtingen raken steeds meer ouders en kinderen overspoeld door alle prikkels. Tijdens deze infoavond wordt er gekeken wat de invloed van de veranderende maatschappij is op het welzijn van je kind. Aan de hand van concrete voorbeelden leer je wat je als ouder kunt doen om het hoofd van je kind tot rust te brengen. Je gaat naar huis met praktisch tips voor meer zelfzorg en draagkracht.
   
 • ‘Ik ben dubbel dubbel bang’
  Van ‘bang voor de heks van Sneeuwwitje’ tot ‘niet kunnen slapen uit angst dat er een IS-strijder aan je bed komt’; angst komt in vele vormen en formaten. Tijdens deze infoavond wordt er aan de hand van concrete voorbeelden gekeken wat het fenomeen angst inhoudt en hoe je als ouder je kind hierin kunt begeleiden. Je gaat naar huis met praktische tips die je helpen om je angstige kind te steunen.

Kostprijs

Tarief: 360 euro per avond + vervoer 

Regio

Antwerpen, Vlaams-Brabant, Limburg