Vader-zijn

De rol van vaders in het gezin, bij de opvoeding en in opvoedingsondersteuning is een thema dat veel praktijkwerkers in het werkveld bezig houdt. We stellen namelijk vast dat vooral moeders gebruik maken van het aanbod opvoedingsondersteuning. 
Traditiegetrouw hebben moeders een groter aandeel in de zorg en opvoeding van de kinderen. De inbreng van vaders is nochtans belangrijk. Vaders zijn niet alleen kostwinner of begeleider van de kinderen naar de voetbalclub, ze hebben ook een belangrijke invloed op de ontwikkeling van hun kinderen.

Lerend Netwerk over vaderwerkingen

Op 25 april organiseerde vzw De Sloep ism LannooCampus een symposium over vaderbetrokkenheid. Tine De Gendt stelde haar nieuw boek 'Papa hoort er ook bij' voor en Alexander De Commere zijn kortfilm 'over vaders'

In navolging van deze initiatieven wil De Sloep een lerend netwerk opzetten dat één- of tweemaal per jaar zal samenkomen om elkaar te ondersteunen en te inspireren.
Werkbezoeken, gluren-bij-de-buren, lezingen door experten, workshops en focusgroepen zijn talloze methodes die kunnen gebruikt worden.

Interesse? 
Geef een seintje aan De Sloep: openhuis@desloep.be

vader-zijn
Interessante websites

 

Vormingen over Vaders
Voor ouders: online op Groeimee.be
Reageer op dit artikel

3 + 8 =
Los deze simpele mathematische vraag op en geef het resultaat in. Bijvoorbeeld voor 1+3, vul je 4 in.