Teambijeenkomst Waardenopvoeding in Diversiteit

Auteur :

Kennisplatform Integratie & Samenleving

Jaar van publicatie :

2017

Thema :

Ondersteuning

Type :

Draaiboek of methodiek


Korte beschrijving:

Ouders met een migratieachtergrond hebben deels dezelfde opvoedvragen als elke andere ouder. Maar ze hebben ook specifieke vragen of problemen die te maken hebben met hun achtergrond of positie als migrant. KIS ontwikkelde een teambijeenkomst, bedoeld om beroepskrachten van Centra voor Jeugd en Gezin (CJG’s) en wijk – en jeugdteams inzicht te geven in de opvoeddilemma’s waar migrantenouders tegenaan lopen zodat zij hen beter kunnen ondersteunen. 

In de teambijeenkomst, getiteld Waardenopvoeding in Diversiteit, komen thema’s als discriminatie, negatieve beeldvorming, religie en schaamte voorbij. Het materiaal dat KIS hiervoor ontwikkelde is zo opgezet dat een teamleider of teamlid deze zelf met zijn of haar team kan uitvoeren. Door het handige, thematische keuzemenu kunnen oefeningen en filmpjes worden geselecteerd naar gelang de thema’s en de doelgroep waar het specifieke team in de praktijk mee te maken heeft.

Het pakket voor het houden van de teambijeenkomst bestaat uit een Powerpoint-presentatie, een leidraad voor de gespreksleider en een achtergrondartikel.

Reageer op dit artikel