Programma 10de EXPOO-congres: Elk gezin telt!

Elk gezin telt! Een congres over proportioneel universalisme als basisprincipe van gezinsondersteuning.

Tijdens deze dag denken we na over een universele basisdienstverlening voor gezinnen in al hun diversiteit en op elk moment in hun leven. Lezingen, praktijkvoorbeelden en videomontage's laten je reflecteren en bieden frisse ideëen en inspiratie.

Dagprogramma

9u       Onthaal 

9u30    Verwelkoming door EXPOO

9u45    Wim Van Lancker, Universiteit Leuven - Ongelijkheid in de vroege kindertijd en daarbuiten: hoe moet het nu verder?

10u35   Videovignet Michel Vandenbroeck, Universiteit Gent - reflecteert over de verschillende bouwstenen van proportioneel universalisme.

10u45   Koffiepauze

11u05    Minister Jo Vandeurzen aan het woord

11u30    Keuze tussen

  • Deellezing:  Sara Willems, UGent  - Sociale verschillen in gezondheid aanpakken: yes you can!, geïllustreerd met praktijkvoorbeelden uit De Sloep Gent (video)
  • 8 workshops 

12u30    Lunch. Met mogelijkheid tot bijwonen van een luistersessie: Hester Hulpia leest voor uit de publicatie 'Huis van het Kind In-Zicht'

13u20    Ludiek intermezzo

14u       Keuze tussen

  • Deellezing: Redouane Ben Driss, psycholoog en psychotherapeut, CGG Brussel - Vaders en gezinnen met een migratiegeschiedenis: hoe bereiken?
  • 8 workshops

15u15     Bruno vanobbergen, Kinderrechtencommissaris - Voor iedereen, maar voor jou in het bijzonder. Enkele reflecties bij proportioneel universalisme in de praktijk. 

16u15     Receptie

Avondprogramma

Na het dagprogramma verhuizen we naar de Kubus, het eet- en leescafé van de Permeke bibliotheek, op vijf minuutjes wandelen van de congreszaal, voor een ontspannend avondprogramma. 

17u30  Een jubileum, daar horen toeters en bellen bij! Of nog feestelijker: het duo Wouter Vandenabeele op viool en Sara Salverius op accordeon. Hun muziek en de reisavonturen van Wouter verzamelen klanken en verhalen van over de hele wereld.

18u30   Walking dinner, met gelegenheid tot terugblik op de voorbije edities en bijpraten.

20u   Afsluiten van de congresdag

 

 

beeld 2
Overzicht workshops
elk gezin telt tak klein
Praktisch

Deze feestelijke editie vindt plaats in de Koningin Elisabethzaal te Antwerpen

Kostprijs

De kostprijs om deel te nemen aan deze feesteditie is 60 euro, op rekeningnummer BE27 3751 1172 4073 met als mededeling "Congres EXPOO + naam deelnemer". Ondernemingsnummer: BE 0886 886 638

Annulatie is mogelijk tot 23 november 2017 en dient schriftelijk te gebeuren op info@expoo.be, nadien is terugbetaling van de bijdrage niet meer mogelijk. Indien je niet aanwezig kan zijn, mag je je laten vervangen door een collega.