Praktijkwerkers aan het woord

EXPOO is een platform waar kennis gedeeld wordt, inspiratie kan worden opgedaan en nieuwe ideeën kunnen groeien. Het EXPOO-team bezoekt regelmatig een praktijk ergens in het Vlaamse land.  Het resultaat van deze 'roadtrip' delen we graag met jou.  
Hier kan je kennismaken met uiteenlopende organisaties. Medewerkers vertellen over hun visie, werkdag, projecten, aanpak,...

Op bezoek bij drie Huizen van het Kind in Oost-Vlaanderen

EXPOO gaf op 3 mei 2016 de aftrap van een nieuwe roadtrip langs de Huizen van het Kind. We zaten rond de tafel met Jessy Wandels en Grietje Moerman, die een intergemeentelijke samenwerking hebben rond het Huis van het Kind (Oudenaarde, Wortegem-Petegem, Kruishoutem, Zwalm en Horebeke). Schoven ook aan: Nancy Deleersnyder uit Zulte en Elisabeth Ceyssens uit Nazareth. 

OCMW Zemst

In het OCMW Zemst is Kristin De Ridder de motor achter de kinderopvangdienst met zoveel meer.

Vzw Jong - spelotheken Gent

Vzw Jong is een particuliere organisatie die zich bezighoudt met jeugdwelzijnswerk in Gent. De Vzw realiseert o.a. een aanbod van spelotheken en ander gedifferentieerd, complementair, buurtgericht, innovatief en participatief jeugdwerk.  We maakten kennis met Griet De Wachter, stafmedewerker.

 

Op pad in Limburg: Bezoek aan 3 Huizen van het Kind

EXPOO bracht op 13 mei 2016 een bezoek aan drie Huizen van het Kind in Limburg. We waren in Heusden-Zolder, Hasselt en in Riemst.  Drie zeer verschillende gemeentes, met heel verschillende populaties, andere noden, andere structuren van samenwerken en verschillen in subsidiering of aanvullende middelen. Maar elk met een aanstekelijke enthousiasme om van hun Huis van het Kind iets moois te maken!

In Denderleeuw werken OCMW en Samenlevingsopbouw samen

Het OCMW wil alle ouders uit het werkingsgebied een luisterend oor aanbieden.  We hadden een gesprek met Katrien en Leila.

Opvoeden in de Westhoek

De westhoek (regio's Ieper, Diksmuide en Veurne) bestrijkt ongeveer de helft van de provincie West-Vlaanderen. We hadden een gesprek met Lindsey Allewaert ( OSiO) en Lien De Vos (vzw Welzijnsraad)

Vrijwilligers in het Inloopteam Menen

Sinds 2002 werkt het Inloopteam Menen met vrijwilligers. Ze startten met 2 vrijwilligers voor de kinderopvang tijdens de moedergroep. Stilaan groeide de groep. Wie zijn ze? Wat drijft hen?

Zet je praktijk in de kijker

Heb je een interessant verhaal dat je met je collega's wilt delen, wil je het EXPOO-team bij jou op bezoek? Laat het ons weten via info@expoo.be en we bekijken wat mogelijk is.

Logo EXPOO