Open eens een educatieve koffer...

Met deze educatieve speelkoffers van Studio Globo laat je kinderen op een speelse manier kennismaken met de leefomstandigheden van kinderen over de hele wereld. 

Chandani en ik en Kwansi en ik
Maak kennis met Chandani en Kwansi en hun leefwereld. Chandani groeit op in een dorp in India en Kwansi leeft in een dorp in Congo aan de rand van het regenwoud. De grote vertelfoto's en het verhaal geven aanleiding tot een gesprek over gewoonten, gevoelens, verschillen en gelijkenissen tussen de kinderen.
Aanbevolen voor kleuters en kinderen uit eerste en tweede leerjaar.

De Filippijnenkoffer biedt tal van mogelijkheden om op een ervaringsgerichte manier kennis te maken met de Filippijnen. Afsluiten doe je met een spetterende fiësta.
Aanbevolen voor de oudste kleuters en kinderen op lagere schoolleeftijd.

Mamadou in Senegal is opgebouwd rond een fototentoonstelling van 25 foto's.  Doorheen de foto's en de opdrachten die erbij horen, leren kinderen Mamadou en zijn land beter kennen.
Aanbevolen voor kinderen op lagere schoolleeftijd.

Met de speelgoedkoffer maken kinderen kennis met het lievelingsspeelgoed van een aantal kinderen uit Congo, Marokko, Guatemala en India. In totaal zo'n 70 stukken speelgoed waarmee écht gespeeld mag worden.
Aanbevolen voor kinderen van 6 tot 10 jaar.

De Indiakoffer brengt India heel wat dichterbij. Met een hoop lekkere en leuke voorwerpen uit India komen kinderen in contact met de leefwereld van kinderen in India.
Aanbevolen voor kinderen van 8 tot 12 jaar.

Open kist
Praktisch

Al deze koffers zijn te ontlenen in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt en Roeselare.
Ontlenen is steeds van woensdag tot woensdag en kost 30 euro per week.