Nieuwe Autoriteit en Geweldloos Verzet- Vorming uit de opleiding Orthopedagogie (KdG)

Datum:
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Deze vormingsreeks gaat 6 weken door op vrijdag 24/11/17, 01/12/17, 08/12/17, 15/12/17, 22/12/17, 12/01/18 van 14u tot 18u.

Haim Omer ontwikkelde een omgangsvorm die een antwoord biedt op de falende klassieke autoriteit. Geen softe aanpak, noch intimidatie en blinde gehoorzaamheid, maar een opvoedingshouding die past binnen een vrije en pluralistische maatschappij: kordaat, verbindend, warm en geweldloos. Ondertussen begint de aanpak haar vruchten af te werpen en begint Nieuwe Autoriteit een begrip te worden binnen de opvoedings-, school- en zorgsector.

Tijdens dit traject worden basisprincipes toegepast binnen de eigen levenssfeer en worden specifieke interventies geoefend zoals het weerstaan van provocaties, de sit-in en het zoeken van steun binnen het breder netwerk.

Er wordt ten slotte ook geoefend hoe men Nieuwe Autoriteit en Geweldloos Verzet kan overbrengen aan collega’s. Op die manier leert men als ouder, leerkracht, opvoeder (als autoriteitsfiguur) om samen verantwoordelijkheid op te nemen zodat jongeren en kinderen kunnen ontwikkelen in een veilige en betrokken omgeving.

Organisator

Karel de Grote Hogeschool, opleiding Orthopedagogie

Voor wie

Professionelen uit de sociale sector en onderwijs.
Derdejaarsstudenten Orthopedagogie volgen een traject van 24 u om zich te verdiepen in de basispijlers van Nieuwe autoriteit en Geweldloos verzet. Ook andere hulpverleners (leerkrachten, opvoeders ...) kunnen aan dit traject deelnemen om elkaar op een krachtige manier te vinden en te beïnvloeden.

Locatie

Campus Zuid, Karel de Grote Hogeschool
Brusselstraat 45, 2018 ANTWERPEN

Prijs

263 euro, te betalen bij inschrijving

Inschrijven?

Om je in te schrijven, maak je een afspraak via ingrid.vanpeteghem@kdg.be.

Nog vragen?

Over de inhoud: david.herpoelaert@kdg.be
Praktische vragen: ingrid.vanpeteghem@kdg.be