Nieuwe Autoriteit en Geweldloos Verzet - Basiscursus

Datum:
Toevoegen aan persoonlijke kalender

Eerste module: Basistraining (5 dagen). Deze cursus gaat door op 1, 15 en 29 maart, 19 april en 03 mei 2018.

Kinderen en jongeren die agressief of zelfbeschadigend gedrag vertonen, vereenzamen of niet meer naar school gaan maken ouders en andere zorgdragers vaak erg bezorgd. Ze voelen zich machteloos en gefrustreerd, weten niet meer wat doen. Geweldloos verzet/nieuwe autoriteit biedt ouders en professionals een visie en handvatten om, gesteund door een netwerk van betekenisvolle anderen, het zorgwekkend gedrag van het kind of de jongere opnieuw te begrenzen en tegelijkertijd nabij te blijven.

In deze basistraining wordt een uitgesproken systemische opvatting gehanteerd. Vanuit hun binnen- en buitenlandse opleidingsachtergrond combineren de trainers de Israëlische visie van betrokken autoriteit (Haim Omer) met het collaboratieve, gezinsgerichte model uit Londen (Peter Jakob). Het waarmaken van hedendaagse autoriteit in het leven van kinderen gaat in hun visie gepaard met de nodige zorg voor gezinsidentiteit, trauma-beleving en de (hechtings)nood van kinderen.   

Theoretische input wordt afgewisseld met methodische uitwerkingen, creatieve ideeën en ruimte voor eigen casuïstiek.

Programma:

pdf bestandprogramma_basiscursus.pdf (72 kB)

 

Organisator

Interactie-Academie VZW

Voor wie

Professionals die in een veelheid aan settings met kinderen, ouders en hun netwerken te maken hebben: leefgroepen, psychotherapie, scholen, thuisbegeleidingsdiensten enz.

Locatie

Interactie-Academie VZW, Van Schoonbekestraat 33, 2018 Antwerpen

Prijs

695 euro 
VROEGBOEKKORTING: inschrijven t.e.m. 25/1/2018: € 626,00
Prijzen inclusief catering