Methodieken en draaiboeken

EXPOO verzamelt, verrijkt en verspreidt kennis en expertise over opvoeden en opvoedings- en gezinsondersteuning. Regelmatig ontwikkelen we producten, instrumenten. Ze geven je een helder overzicht van de stand van zaken van een bepaald thema, of helpen je om concreet aan de slag te gaan.

Draaiboek Infotheek

Geïnteresseerd in het opstarten van een infotheek? In dit draaiboek lees je hoe je stap voor stap je project uitwerkt: van doelpubliek bepalen naar aanbod uitbouwen, de ruimte inrichten en evalueren.

Draaiboek Webinar

Een webinar is een online lezing die mensen van thuis uit (gratis) via internet kunnen volgen. Dit kan een laagdrempelige manier zijn om opvoedingsondersteuning aan te bieden aan ouders. 

Dit draaiboek, uitgegeven door EXPOO en VCOK, kan je op weg helpen om zelf een online lezing te organiseren. 

Leidraad voor e-maildienstverlening

Onlinehulp- en dienstverlening is niet meer weg te denken uit onze samenleving. In deze leidraad vind je een bundeling van aanbevelingen en voorbeelden voor het uitbouwen van e-maildienstverlening. 

Hoe beoordeel je de kwaliteit van een boek, folder, website, ...?
Hulpmiddelen Pedagogisch Adviseren

In het pakket 'Hulpmiddelen voor pedagogische adviesgesprekken' vind je leidraden, observatiekaarten, planners, ... die je kan inzetten bij je pedagogische adviesgesprekken met ouders.

Methodieken en hulpmiddelen voor je Huis van het Kind

Op deze pagina vind je allerlei methodieken die je kunt inzetten bij de uitbouw en coördinatie van je Huis van het Kind

  • Opstartbijeenkomst Huizen van het Kind
  • Je Huis van het Kind opvolgen
  • Samenwerking
  • Cijfers
  • ..
Twee vrouwen lezen in een draaiboek.