Kunstendag voor kinderen

door Inge Schuurmans


Voor het zesde jaar op rij organiseren cultuurcentrum Rataplan en Open School Antwerpen, samen met partners uit de buurt een Kunstendag voor Kinderen. Borgerhout  staat dan volledig in het teken van kunsten. Gezinnen worden ondergedompeld in leuke, grappige en ontroerende voorstellingen en plezante, spannende en leerrijke workshops!
Dit gaat vooral om een samenwerking die erop gericht is om cultuur zeer laagdrempelig te maken en dichtbij de doelgroep te brengen. Veel van de activiteiten gebeuren door ouders en kinderen samen, iets wat niet in alle culturen even gebruikelijk is.

Link en opportuniteiten voor je Huis van het Kind

Eén van de lokale partners is het Huis van het Kind Borgerhout die kinderopvang en workshops aanbiedt. Het is een meerwaarde dat zij hun ouders ook aanmoedigen en toeleiden om deel te nemen aan deze cultuurdag.

Waarom kan deze deelsessie inspirerend zijn voor jou?

Doel van deze Kunstendag is om ouders en hun kinderen te versterken en dit vanuit de invalshoek cultuur, hetgeen niet meteen de eerste toegangspoort is waar aan gedacht wordt wanneer men opvoedingsondersteuning willen realiseren.

Contact

Inge Schuurmans - Open School Antwerpen / Centrum voor Basiseducatie Antwerpen - Inge.schuurmans@cbe-antw.be
www.basiseducatie.be/antwerpen

Focus van deze deelsessie
Open school LOGO